Kjøp boken min HER!

februar 06, 2015

Solstråler fra Rioja!

Etiketten er herlig retro, og innholdet er like herlig. En saftig og frisk Rioja i moderne støpning. Olivier Riviere har laget en snasen og innbydende "inngangsvin" det står respekt av!

Rayos Uva 2013 (163,00) er stilmessig å betrakte som en moderne Rioja, med fokus på frukt foran fatlagring. En nydelig floral duft suppleres av plommer, søt og fersk fiken, og et svakt innslag solsvidde urter. Ung og fast, med gjennomført saftig mørkt bærpreg. God syre, noe krydder og fin tørrhet i en utgang som også byr på hint av kirsebær. Flott balansert og en super allrounder på matbordet, også som et glass til kokk og gjester før maten serveres.

Nerdefakta:
  • Håndplukkede druer fra økologisk dyrkede vinmarker. Vinifisert i ståltank med bruk av kun naturlig gjær (5-10% er carbonic maceration). Ingen bruk av eik, og kun lett filtrering før tapping.
  • Olivier Rivière, som opprinelig kommer fra Cognac, studerte ønologi i St-Emilion og har jobbet for både Domaine Leroy (Vosne-Romanée) og Domaine de Chassorney (St-Romain) før han i 2006 startet for seg selv, i Nord-Spania.
  • Vinens navn, Rayos Uva, er et spansk ordspill på UVA-solstråler.

Psst! Over 3.300 følger allerede Husets vin på Facebook! Fortsatt plass til flere, så heng deg på!

1 kommentar:

Gunnar sa...

Sikker på at du ikke forveksler den med en annen vin, Jef? Det ville overrasket meg svært om denne vinen var å finne i nederste hyller på spanske supermarkeder.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics