Kjøp boken min HER!

februar 11, 2015

Ekte kjærlighet og en nydelig vin!

Kun fire dager til ett av årets høydepunkt for både handelstand, restauranter og mange kjærestepar, nemlig Valentines Day. Jeg er selv ingen sucker for slike konstruerte merkedager, men det slår meg at dagens vin er en praktfull representant for både kjærlighet og dypt vennskap.

Kjærligheten er representert både gjennom Tracy og Jarred Brandts forhold til hverandre, men også til jorda de forpakter, gjennom deres fokus på naturlig og bærekraftig produksjon, og vinene de produserer. Navnet på vingården, Donkey & Goat er forøvrig en hyllest til eselet Jellybean og geita Mr. G. Og den søte historien om hvordan disse to vennene ikke kunne leve uten hverandre (mer her, og husk og kikk på den korte filmsnutten).

Vinen med det velklingende navnet Helluva Vineyard Pinot Noir 2013 er delikat og subtilt duftende, med syrlig rød bærfrukt. Lover ikke så mye på nesen kanskje, men viser seg å inneha en formidabel energi og tiltalende introvert styrke. Fløyelsmykt anslag, flott syre og saftig, transparent og kjølig fruktighet. En lett og luftig vin som spiller på det delikate uten å ofre et visst grep, og jeg tar meg selv i å sitte og smatte på ettersmaken, lenge. Flott, ren og naturlig vin! Koster 279,- på polet, omtrent det samme vi må betale om vi tropper opp og handler direkte hos produsenten i California - god pris altså. PS! Ikke enormt mange flasker i omløp, så ikke nøl med å sikre deg din kvote om dette låter fristende.

Nerdefakta: Vinen er ufiltrert, ujustert, spontangjæret, lagret på gamle fat og kun tilsatt ørlite svovel. Donkey & Goat er et såkalt urban winery, og deres manifest byr også på interessant lesning.

Psst! Husets vin stormer videre mot 4.000 følgere på Facebook. Er du med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics