Kjøp boken min HER!

desember 17, 2015

Under radaren: Det australske kinderegget.


Så er det kanskje ikke en romantisk familiedrevet liten italiensk vingård, hvor fire generasjoner fortsatt er dypt involvert i det daglige virke. Samtidig skynder jeg meg å gjøre oppmerksom på at dette ikke er noen moderne merkevare uten sjel og historie - gården ble nemlig opprinnelig etablert tilbake i 1860-årene.

Først og fremst kvalifiserer denne vinen til den eksklusive og svært populære merkelappen "under-radaren", fordi den byr på noen så sjeldent som kombinasjonen av: lagringsvennlig + moden + småpenger. Et regelrett kinderegg altså!

I glasset får vi nemlig en sju år gammel cabernet sauvignon, lukket med skrukork, så frykten for korket vin er eliminert. Det er fortsatt deilig ung frukt i bildet, men det begynner å bli interessant med diskret hint om en vin under utvikling. Klassisk, svakt kjølig solbærpreget cabernet med innslag av fat og et lett eucalyptuspreg (ikke så tydelig som i 2006-årgangen). Det er fyldig, men ikke tungt - snarere rank og flott, med runde, rammeverktanniner, fin syrefriskhet og solbadete mørke bær i skjønn harmoni. Og du, prislappen til Wynns Coonawarra Cabernet Sauvignon 2008 er rett og slett avsindig hyggelig - 159,90 for en "langringsvin" er ytterst sjeldent!

Et strålende kjøp til fredagsbiffen rett og slett, og absolutt artig å legge noen flasker av i kjelleren. Foruten biff, så tenker jeg automatisk lammelår som fin matkombinasjon. Liker du å lage "molekylære broer" til matretten - er mynte og kjølige urter som rosmarin artig å leke med.

------
Psst! Har du lyst på maksimalt rabattert utgave av boken min - HUSETS VIN? Til deg selv, eller som gave til noen du liker like godt? Ja, klart du har lyst på det :) Kjøp den her for eksempel.

Psst2! Husets vin har rundet 4.500 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst3! Husk å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Psst4! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...
------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics