Kjøp boken min HER!

desember 27, 2015

Artikkelen som aldri ble publisert...

Merk: Artikkelen under ble skrevet i vår faktisk. Men i det øyeblikket jeg skulle trykke på publiseringsknappen, så var vinen plutselig utsolgt. DN hadde kommet meg i forkjøpet - slikt skjer. Da vinen omsider var tilbake på lager, var det i den ferskere 2009-årgangen (som også er steike god, og et tipptopp kjøp).

--------
Og vips, så er vårens spaltenyhet nummer to klar til å se dagens lys på Husets vin! "Hemmeligheten" er i likhet med "Under radaren" reservert for de uventede godbitene. I denne spalten går vi noen hakk opp i eksklusivitet, og nåløyet er ekstraordinært smalt for å kunne smykke seg med tittelen "Hemmeligheten". Akkurat slik det skal være!

Vi åpner sterkt. Usedvanlig sterkt i grunn. For dagens vin spiller på flere strenger - modenhet, gunstig pris og overraskende adresse. Jeg gjør oppmerksom på at antall flasker i omløp naturlig nok er nokså begrenset, så den som sitter på gjerdet taper. Nok snakk nå - la oss titte nærmere på den første hemmeligheten!

Méthode Ancienne Cabernet Sauvignon 2004 (355,00) er noe så sjeldent som en vellagret vin til rett over 300-lappen. Flott utviklet med aroma av balsamisk eksotisk tre, solbær, kirsebær, blyantspiss,  jordlig innslag, og et kjølig svakt hint av urter. Utrolig flott friskhet fra anslaget, mørkt bærpreg og fullintegrerte tanniner. Tørr utgang med spenst og karakteristisk saltpreget finish - en finish som for øvrig er varemerke for denne produsenten. Dette får du ikke fra Bordeaux til denne prisen. Glem det! Fyll opp kjelleren - men skynd deg og kjøp. Ikke enorme mengder flasker i den mørke kjelleren hvor bestillingshyllene befinner seg. Holder fortsatt flere år, og vil utvikle seg i spennende retning i disse årene. Smashing til lam, storfe eller vilt.

PS! Korkene sitter som limt fast, så vær forberedt på at disse kan gå stykker. I verste fall får du kjøre vinen gjennom et fuktig kaffefilter over i en karaffel - for å få kvittet deg med korkrestene.

Litt ekstra nerdefakta:
Robertson Valley er et innlandsområde kjennetegnet av varme dager og kjølige netter. Vinmarken befinner seg i bratte sørvendte skråninger, med mye innhold av kvarts. Tøffe og karrige forhold, små bære som resultatet. I kjelleren er det kun benyttet «free run juice». Vinen er spontangjæret, ufiltrert og uklaret. Lav svovling. Den har tilbrakt to år på nye 300L fat, deretter fire års flaskelagring før lansering.

Psst! Husets vin har passert 3.600 følgere på Facebook! Er du blant disse?

Psst2! Hvis du følger instagramkontoen @gunnarskoglund - så er det ikke umulig at det kommer mer eller mindre subtile "snikdrypp" der før vinene publiseres her på Husets vin. Det skjedde blant annet med denne...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics