Kjøp boken min HER!

mai 19, 2016

Gjenbesøk - vinshopping i New York

[reisekista]
En tur til det store eplet er ufullkommen uten en tur innom en vinbutikk, eller ti.. Så også i 2016.

Nylig svingte jeg innom både gamle, og nye, favoritter - og nedenfor finner du fire sjappene jeg svingte det allerede glovarme kredittkortet på denne gang...

Some Good Wine - åpnet rundt juletider 2014, og holder til på åttende gate, i Greenwich Village. Godt utvalg av Beaujolais, suppleres med godbiter fra Nord-Piemonte (noe med litt år på baken også) og et riktig pent utvalg av amerikanske produsenter som ønsker friskhet i vinene sine, og ikke nødvendigvis 100 poengere fra old school-vinanmeldere. Tommel opp! Sjekk ut den delikate butikken, utvalget økes stadig - i takt med den hyggelige eierens finansielle muskler. Et must.

Flatiron Wines & Spirits - ligger tett ved det hyppig fotograferte landemerket Flatiron Building, langs Broadway og 22nd street. Fokus på små produsenter i Frankrike, og et gjennomfort solid utvalg av Beaujolais Cru. Gode eksponenter for "nye California" finnes også her, men en viss europa-profil er å spore. Upretensiøs og med et godt spennvidd på prisfronten.

Chambers Street Wine er sjappa som tiltrekker seg alt fra naturvinjihadister til klassikerelskere som leter etter virkelig gamle flasker med Barolo. Beliggende i TriBeCa rett ved t-banestoppet med samme navn, noen få kvartaler nord for World Trade Center. Stort og bredt utvalg, klart fokus mot Europa og en overvekt (men ikke utelukkende) mot viner du finner i franske vinhipstersjapper. Kunnskapsrike og engasjerte, obligatorisk å besøke.

Frankly Wines - ligger også i TriBeCa, rett rundt hjørnet fra Chambers Street Wine. Det er en pitteliten butikk hvor de vet å utnytte kvadratmeterne forbilledlig. Meget godt utvalg, til og med billigvinene har cred. Frekt utvalg av sørafrikansk vin blant annet!

------
Psst! Kan det friste med en alt for rabattert utgave av boken som gjør vinen bedre og smilet bredere? I så fall, så kan boken HUSETS VIN kjøpes her for en slikk og ingenting nærmest.

Psst2! Husk også å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Psst3! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes disse gjerne der...


Psst4! Husets vin har rundet 4.900 følgere på Facebook. Men ser ingen grunn til å stoppe der! Plass til flere ombord - er du og vennene dine med på reisen?

------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics