Kjøp boken min HER!

august 07, 2011

Postkort fra paradis - i Piemonte

Jeg har full forståelse for de som tviholder på maksimal hemmeligholdelse av hvor den beste multemyra er skjult, eller de som nekter å røpe hvor man kan finne det bortgjemte fiskevannet full av lekker ørret. Slik føler jeg det med agriturismo'en Cascina del Monastero, beliggende noen kilometer fra La Morra i Piemonte. Men ønsket om å dele på godene overvinner egoismen i dette tilfellet, og denne koselige vingården fortjener absolutt å trekkes fram i lyset.

 

Man ønskes velkommen av Velda Grasso, et fyrverkeri av en dame som styrer agriturismo'en med sjarm, engasjement og imøtekommenhet.

Ektemannen Giuseppe er vinmakeren, og gården produserer ca 10 ulike viner, hvorav fire ulike Barolo. Vinene er nokså drikkevennlige fra de lanseres, og kan beskrives som rike og fruktige. I tillegg til de tre Barolo-ene jeg smakte, var også den barriquelagrede Barbera'en et høydepunkt for meg. (mer om disse vinene i et senere innlegg)Totalt er det 11 gjesterom på vingården, hvorav tre er leiligheter med mulighet for å lage sin egen mat. I tillegg er det et felleskjøkken tilgjengelig for rommene uten egne kokemuligheter. For dette betaler du ca €100 pr natt, og da er en frokost utenom det vanlige inkludert.


Frokosten er virkelig et kapittel for seg selv. Den bugner av det du måtte begjære av hjemmelagd eller kortreist mat. Jeg håper bildene yter dette noenlunde rettferdighet. Silvia Altare røpet forøvrig under et besøk hos den legendariske vinprodusenten Elio Altare at hun av og til "tilfeldigvis" befant seg i nærheten ved frokosttider.
hjemmelagd salami, og flere typer skinke.
rikt utvalg av oster. alltid.
hjemmelagde kaker og annet bakverk.
 
hjemmelagd syltetøy.

Av restauranter er Osteria Veglio den nærmeste, 10 minutter oppoverbakke på veien mot La Morra har man bare godt av. Vel fremme venter god mat, lekker utsikt og gode viner.

Til landsbyen Castiglione Falletto går du på ca 30 minutter gjennom et postkort av vinmarksmotiver. Her finner du også et par-tre hyggelige restauranter som trygt kan anbefales.

Du kan også avtale hente-/bringetjeneste med Velda for restaurantbesøk på kvelden, da taxi ikke er spesielt utbredt i dette området - og du kanskje ønsker å ta mer enn to glass av den fantastiske vinen du får tak i her. Picnickurver for lunch ute i naturen kan også bestilles.

Innen gangavstand finner du flere andre vingårder, deriblant Revello (6-7 minutter), Paolo Scavino (ca 150m) Brovia (ca 300m) og Cascina Ballarin. Silvio Grasso er forøvrig vegg i vegg.


En uke ble tilbrakt her i juli 2011, og det ville overraske meg svært mye om det ikke blir en ny uke allerede til neste år.

Velda styrer agriturismo'en.

Mens Giuseppe er vinmakeren.
Og Leo styrer vaktholdet...


8 kommentarer:

Annikens verden sa...

Herlig innlegg! Vi var på ferie i Piemonte i juli! Så vakkert! Vi bodde en uke i Montelupo Albese. Var innom både La Morra og Barola, - og ja det ble mye vin deilig vin! Jeg ser frem til videre innlegg!

Her er to linker jeg har skrevet om Piemonte:
http://annikensverden.blogspot.com/2011/07/vinlandskapet-i-piemonte.html
http://annikensverden.blogspot.com/2011/07/panaoramautsikt-fra-landsbyen-la-morra.html
Det kommer egne innlegg om vin-smaking senere.
Anniken :)

Gunnar sa...

Mange takk for hyggelig tilbakemelding.

Og Piemonte er bare helt fantastisk!

Gunnar :)

Gard sa...

Ser flott ut. God ferie. Skal ned til Piemonte om en uke. Gleder meg! Gard K

Gunnar sa...

God tur Gard! - ikke lenge til jeg vender nesa den retningen selv :)

Anonym sa...

Hei Gunnar! Vi planlegger å avlegge Cascina del Monastero et besøk, hvilken flyplass er mest hensiktsmessig å fly til? Vennlig hilsen Steffen

Gunnar sa...

Torino og Genova er vel strengt tatt nærmest, men ingen direkte fly dit fra Oslo. Vi har alltid flydd til Milano, derfra er det kjøring 1,5-2 timer.

Anonym sa...

Takk for raskt svar! Når på året tenker du at det er best å reise hit?

Gunnar sa...

Det kommer an på hva man ønsker, og hvilken del av sesongen man vil oppleve. Vi har alltid vært i juli - og tatt det som en del av sommerferien.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics