Kjøp boken min HER!

mai 15, 2011

Pinotage - vinen og katten

Vinen og katten med navn Pinotage
Nærmere fire måneder gikk det før det første eksemplaret av Pinotage endte opp som wine of the day på Husets vin. En kombinasjon av et relativt skrøpelig utvalg på polet og forbiågende lavt lagernivå hjemme får ta skylden.

På Systembolaget derimot finner man et nokså typisk eksemplar på rasen, med tett lilla farge og lett rosa kant.

Fruktig nese av modne mørke bær, fint integrert toasty eik, mokka, krydder. I tillegg en svak, men ikke sjelden volatil touch (neglelakk) som Pinotage ofte fremviser.

Sødmefylt anslag, myk, med fine plysjtanniner. Grei struktur, har nok syre til å balansere den mørke søte frukten og tanninene. Krydderet og mokkaen fra nesen også tilstedeværende i munnen. Et småfunky snev av fjøs og pels anes også, men det er bare sjarmerende i dette tilfellet. Kan kanskje trekke ørlite på alkoholen som stikker litt. Fruktig og ørlite småsært, akkurat som jeg liker det.

Et flott eksempel på basic Pinotage dette. Den er hverken blant de meste elegante i klassen (som beviser at Pinot Noir er mora), ei heller av de mest kraftfulle, men jeg kjøper glatt flere om anledningen byr seg. Og anbefaler deg om å gjøre det samme.

Til pepperoni-pizza var dette en overraskende innertier faktisk. Frukten ble båret ytterligere frem av dette møtet, likeledes sto den perfekt til de spicy pølsene.  Til grillmat og krydrete gryter må dette også bli bra.

109 SEK koster den på Systembolaget. Meget bra kjøp til prisen.
Link til produsenten Eikendal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics