Kjøp boken min HER!

juli 01, 2011

Sjarmerende Syrah

New Zealand leverer godsaker igjen, og det er all grunn til å glede seg til helgens nyheter på Vinmonopolet. Da er nemlig New Zealand fokusområdet.

I glasset i dag er det en Syrah fra området Hawkes Bay på nordøya. Hawkes Bay er det mest fremtredende vinområdet i landet når det kommer til rødvin laget på Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon (over 80% av landets planting av nevnte druer).

Vinen har en forførende fruktig nese som briljerer med ungdommelig sjarm og toner av bringebær, blåbær, pepper og blomster. Vi finner også et lett krydderpreg / godt integrert fat som på ingen måte dominerer.


Fruktig og saftig anslag i munnen, myk og frisk. Snev av lær akkompagnerer frukttonene fra tidligere. Medium fyldig vin, harmonisk med relativt myke tanniner og en god syre. Opplevelsesmessig er dette nærmere en strøken og frisk Crozes Hermitage enn en kraftplugg fra Barossa. Likefrem og bra laget vin i en rimelig prisklasse.

Lyst kjøtt og lam vil være passende matfølge, men saftig og godt også alene. Vinen er i dag drikkeklar, og vil ikke vinne på videre lagring.

For å kjøpe denne må du svippe over grensa til Sverige en tur, på Systembolaget koster en flaske C J Pask Omahu Road deg 99 SEK. Et ran nærmest.

Link til produsenten: C J Pask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics