Kjøp boken min HER!

juli 15, 2011

Russian River Pinot Noir - på full guffe! Moshin Vineyards


En tur til California Wine Country er ikke fullkommen hvis man ikke besøker Russian River Valley, og smaker på områdets viner av Pinot Noir. I likhet med Carneros som jeg har skrevet om tidligere, nyter regionen av et litt kjøligere klima og høye forskjeller mellom dag- og nattemperatur, noe som bl.a. Pinot Noir og Chardonnay trives svært godt med. Disse to druene står også for 70% av plantede vinmarker følge Russian River Valley Winegrowers.

Vi har nå beveget oss over i Sonoma County. Her er det gjerne litt mer laid back og jordnært enn det ofte mer glitzy Napa Valley. Rett ved elven, langs den svingete og smale Westside Road befinner den familiedrevne vingården Moshin Vineyards seg i vakre omgivelser.

Vi ankommer etter litt bomkjøring og uenighet med GPS'n en flott sommerdag. Ved innkjørselen hilses vi velkommen av noe som nok er verdens største kolibri, en kolibri som også viser seg å være signaturen til gården, og går igjen på etiketten på alle vinene.

Inne på det lille smakerommet er det Shane McGowan på stereo'n, og et ungt par står ved bardisken, godt i gang med smakingen sin. Riktig fornøyde ser det ut til.

Stemningen er uformell og laid back, og vi er klare for smaking. 5 viner for $5 (refundert ved kjøp) er det ingenting å si på, annet enn at det er grisebillig. Mannen bak disken er med rette stolt over det de har å by på, så ytterligere 5 viner trylles frem slik at vi skal få smakt på litt mer av godsakene:)

2008 Pinot Noir Sonoma Coast ($40) er rett og slett lekker. Skogbunn og rødbærsfrukt med behersket eik, frisk og lett i steget. Laget i nokså elegant stil. Så fin faktisk, at den ble med hjem.

Vi smaker både '08 og '09 av enkeltvinmarksvinen Halo's Hill, samt en 2009 Emoshin - alle til $45. 2009 kommer best ut av årgangene, med en høyere fruktkonsentrasjon til å håndtere fatbehandlingen. Den silkemyke Emoshin endte opp som svak favoritt, noe varmere og sexylubben i stilen enn deres Sonoma Coast, en lekker sak.

Fra Dry Creek Valley kommer deres 2008 Zinfandel Carreras Vineyard. For $35 får du en utadvendt kraftplugg, full av sødmefylt frukt.

Gode viner og et hyggelig og uformelt sted, sving innom nettsida til Moshin Vineyards for mer info.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics