Kjøp boken min HER!

juli 31, 2011

Panoramautsikt og solid håndverk - Stryker Sonoma

En flott dag i Sonoma nærmer seg ubønnhørlig slutt, og den avsluttes i Alexander Valley, dette hos boutiqueprodusenten Stryker Sonoma.

Her venter et arkitektonisk lite smykke av en gård, harmonisk plassert med vinmarker på alle kanter. I følge reiseguiden Frommer's har de en av de ti beste vingårdsutsiktene i California. Det er "breathtaking", som man sier over there.

Stryker Sonoma lager sine viner i svært små kvanta (70 til 400 kasser), og de har en spennende og variert portefølje av både enkeltvinmarker og druer. Rødt dominerer, men et par hvite finner man også. De fleste kommer fra samme området (Alexander Valley), et varmt område kjennetegnet av rike og kraftige viner.


Selve smakerommet preges av en avslappet atmosfære, det er ingen andre gjester der da vi ankommer, så det er god plass langs den lange bardisken.

Det tar ikke lang tid før jeg lar meg imponere av en trio viner på rad og rekke som virkelig gleder, både kvalitet- og prismessig.


Rekken av knallviner innledes med 2007 Estate Old Vines Zinfandel ($26) som er litt av et kupp, en rik og smakfull vin du kan lese mer om et tidligere blogginlegg.

Deretter introduseres man for en 2006 Petit Verdot fra Speedy Creek Vineyard (Knights Valley) med animalske toner, fint krydret og rak i ryggen. Dette for kun $32.

Trioen av imponerende viner rundes av med en 2005 Cabernet Sauvignon med det nette navnet "3" ($50). Navnet henspiller på at vinen er blendet fra tre vidt forskjellige vinmarker, og som sammen har bidratt med å lage en kompleks og nokså elegant Cabernet med diskre hint av eucalyptus.

Tasting fee for seks viner er moderate $10, refundert ved kjøp.


Les mer og se på flotte bilder på Stryker Sonomas egen hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics