Kjøp boken min HER!

september 08, 2011

Heftig høstsalg på polet!

I september finner vi definitivt det gjennomgående heftigste prisraset sålangt i år, spesielt gjelder dette de dyreste prisklassene.

Totalt har ca 600 produkter blitt satt ned i pris, mange av disse selvsagt kun marginalt, men rundt 200 fortjente absolutt å gås nærmere i sømmene.


Som nevnt innledningsvis er det mange premiumviner som har blitt utsatt for fordelaktig behandling denne måneden, spesielt importøren Red & White har skamfert prisene på ville mengder viner fra produsenter som f.eks. Zind-Humbrecht (Alsace), Cappellano (Piemonte) og Hudelot-Noellat (Burgund).

Tilbudslista til den nevnte importøren har dog sirkulert i en ti dagers tid, så mange av kuppene er nok allerede revet vekk. Men på denne siden finner du den lista i sin helhet, og noen av flaskene kan jo fortsatt finnes tilgjengelig...

Mine fire utvalgte denne måneden ble:

Cappelano Barolo Pie Rupestris Otin Fiorin 2005 er satt ned 185 spenn fra 534,- til 349,-. Anerkjent produsent som i følge DN leverer en flott vin i en ordinær årgang (91 poeng). Du finner den neppe billigere enn dette på kontinentet.

Gaillard Cornas 2007 er en interessant sak fra Nord-Rhone. Nedsatt med en hundrings til 252. Det er jatakkpris.

La Poderina Rosso di Montalcino 2006 høster også lovord (og 88p) i DN. Bra årgang Toscana, og nedsatt fra 240,- til 167,-.

Den siste i rekken av viner med over gjennomsnittlig lange navn er Gaillard Saint-Joseph Clos de Cuminaille 2007. Nå koster den 200,-, for ni dager siden var prisen 267,-. Scorer bra hos den britiske vinskribenten Jancis Robinson, og er man svak for Syrah fra denne kanten av verden så er det vel verdt å prøve?

Interessant forøvrig å notere seg at Artemis Cabernet Sauvignon 2007 fra Stag's Leap, en av mine amerikanske favorittprodusenter, er nedsatt fra (alt for høye) 600,- til mer normale 350,-. Det er faktisk bare en drøy tier mer enn du må betale direkte hos produsenten i Napa Valley! Les mer om mitt besøk hos Stag's Leap i sommer.

Etterhvert finner du nok hele listen på klikk.no, kikk gjennom den da om du ønsker å gjøre et ytterligere dypdykk.- Posted using BlogPress from my iPad
(foto: Daniel Hansson)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics