Kjøp boken min HER!

september 01, 2011

Elegant amerikaner

Etter en lang periode med skikkelig sommervær, falt temperaturen med flere grader og regnet høljet ned. Frykten for at høsten allerede var kommet ble umiddelbart kontret med "høstlig" mat som kantarellrisotto, pimpet opp med litt andebryst på toppen.

Å finne vin fra kjelleren (les: vinskap) til dette var faktisk såre enkelt, nylige reiser gjorde at jeg ikke kunne klage på utvalget av hverken klassiske lekkerbiskener fra Piemonte eller nivået på luringer fra California.

Som tittelen nok allerede har røpet, vil du tjene ca 12.000 eurobonuspoeng om du reiser på monkey class for å kjøpe en flaske av dagens utvalgte direkte fra vingården. (mer om det besøket i denne artikkelen)

Fargen er som forventet mursteinsrød og lett gjennomsiktig, eller "tynn" som noen fristes å kalle det.

Nesen gir nokså høy intensitet og røper fort at vi er utenfor Burgund, men Pinot Noir-karakteren er umiskjennelig. Kirsebær og jordbær inntyllet i høstløv/skogbunn med et svakt dryss av julekrydder på toppen. Etter å ha lufta seg litt i glasset seiler det inn noen florale toner også.

I munnen en frisk og elegant intro, og denne friskheten varer gjennom hele smaksbildet. Myke tanniner gjør en god jobb i bakgrunnen, de dominererer aldri, men bidrar med sitt. Kirsebær og jordbær er tonene som er tydeligst forøvrig. Det hele avsluttes i en lett bitter og varm finish. (Klokker inn på moderate 13.8% alkohol)

Dette er ikke Burgund, men det er seff ikke meninga heller. Det er derimot en meget verdig representant for de elegante og nedtonete eksemplarene, fra et område ofte preget av sødmefulle og alkoholrike versjoner.

God match til nevnte risotto, og vil med sine gode friskhet og relativt lette kropp også passe som hånd i hanske til kylling, and og hvit fisk.

Moshin Pinot Noir Sonoma Coast 2008 ($40) er ikke å finne på polet dessverre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics