Kjøp boken min HER!

juni 21, 2013

Ny prisgunstig "sentralburgunder"!

Biodynamisk og karakterfull tilskudd i utvalget av hvite "sentralburgundere" under tohundrelappen. Hva er det ikke å like?

MIN OPPLEVELSE
Lys gyldengul. Tiltalende duft av sitronkrem, med estragon og blomster som ligger bakom og flørter med neseborene. Alt dette pent innrammet av et ørlite snev av oksiderte epler. På smak er dette en vin som i all hovedsak handler om syrefriskhet fra start til slutt, årgangen tatt i betraktning er det ingen overraskelse. Sitrus og grønne epler fremst i køen, og relativt lang opphold på bunnfallet har gitt en viss munnvekt samt et pent snev av autolyse i finishen. (89p, jun-13)

MAT OG SÅNN
I møtet med torsk og ertepure ble det en liten kræsj, men mye av skylden kan nok plasseres på ertepurèen som denne gang var på den søte side. Vinen viste seg derimot uventet frem som en helt straight match til en enkel rett av hjemmelagde lettrøykte lammepølser og linser. Det optimale er nok skalldyr eller hvit fisk, med enkel vinaigrette og ditto tilbehør. NB! Oppleves trang og lite sjenerøs hvis den serveres kjøleskapskald. Langt mer spennende når temperaturen kryper over 12 grader i glasset.

VINEN
Didier Montchovet Hautes Côtes de Beaune 2010
OPPVEKSTEN
Hautes-Côtes de Beaune, Burgund (Frankrike)
PRISEN
179,90 på Vinmonopolet er et kjøpssignal!
PRODUSENTEN
Domaine Didier Montchovet

Psst! Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics