Kjøp boken min HER!

juni 14, 2013

"Sjarmøren"


"Passoklubben" på Vinmonopolet utvides stadig, og mange av importørene ønsker sin bit av folkesmaken gjennom stadig flere egenutviklende merkevarer.

I mai kom ytterligere en nyhet: Fascino Passo 2011 (124,90). Det er en vin som på duft følger formelen langt på vei - med moden fruktighet, på grensen til syltetøypreget med plommer, moreller og søtkrydder. Småpikante florale undertoner gjør det litt mer spennende enn normen. Smaken følger duften, pluss et innslag av sjokolade. Lettere og langt mindre pløsete enn flere av konkurrentene, med en viss friskhet som tilfører balanse. (82p, mai-13)

Jeg testet vinen til lasagne - det er ikke et lett oppdrag, men det ble likefullt løst forbløffende fint. Vinen ble ikke strippet for fruktighet, og fremsto faktisk litt friskere i møtet med maten. En allrounder når generøs fruktighet er på sin plass, og vinen er såpass myk i kantene at den drikkes fint uten matfølge. Kan bli en hit i grillsesongen?

"Fascino" betyr sjarm på italiensk, og det er ikke umulig at denne italieneren sjarmerer en nordmann eller to - den har "svigermors drøm-potensiale". Sammen med Passa Parolo blant sjangerens mest vellykkede eksemplarer etter min mening.

Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics