Kjøp boken min HER!

mai 21, 2015

Vi feirer Chardonnay-dagen med fem godbiter!

21.mai er den internasjonale "Chardonnay Day", og jeg forholder meg tidvis lydig og underdanig til merkedager. Spesielt hvis jeg har noe å hente på det. Chardonnay Day er en dag jeg uten å nøle underkaster meg, så dagens vin kan jo ikke bli noe annet enn en frisk og aromatisk sauvignon blanc fra New Zealand som....

Neida, bare kødda! Dagens vin er selvsagt en chardonnay! Eller det vil si, faktisk fem viner - chardonnay alle sammen. Og alle fra Burgund.

Chardonnay er for øvrig ikke druen som blir bilsyk med det første, snarere tvertimot - det er nemlig en seriøst reisevant drue som trives omtrent over hele verden. Hjemstedet regnes likevel å være Burgund, og visste du at det finnes en liten landsby her (i området Mâconnais for å være helt nøyaktig) som faktisk heter Chardonnay?

Bli med på feiringen, og kjøp/bestill noen av disse fem godbitene. Eventuelt sving innom lokalpolbutikken på veien hjem og se om ikke de har noe spennende i hyllene.

Domaine des Hâtes Chablis 2013 | Burgund, Frankrike | 189,00
Kjølig fruktpreg av moderat intensitet - sitron, lime og grønne epler, støttet av et diskret og tiltalende hint av blomster. Apetittvekkende og saftig syre, god lengde med en mer moden sitruskarakter enn nesen antydet. En tiltalende renhet over denne vinen fra Chablis.

Billaud-Simon Petit Chablis 2013 | Burgund, Frankrike | 199,90
Druer fra enkeltvinmarken beliggende "oppi skauen" rett over Grand Cru-marken Les Clos. En standout i petit chablis-klassen, både pris- og kvalitetsmessig. Krydrete sitrusfruk, fin fedme og modenhet. Smaksrik stil med en harmonisk syrefriskhet.

Tribut Chablis 1. Cru Beauroy 2012 | Burgund, Frankrike | 299,90
En nese å forelske seg i. Sjø, kalk, sitron, hint krydder - fine detaljer i denne vinen. God konsentrasjon, smattbar og flott lengde. Matvennlig? Ja. Kjellervennlig? Ja. Et strålende chabliskjøp som eier munnen med fast og mineralsk smak og struktur. Reiser spørsmålet om hvorfor man drikker "billigchablis". 960 flasker i omløp.

Thibert Pouilly-Fuissé Vignes de la Côte 2010 | Burgund, Frankrike | 323,00
Intens, dyp og konsentrert. Harmonisk med duftspill av toastet fat, krydder, nøtter og moden sitron. Tydelig syre gir slank, forfriskende syre. Tørr, og sitter lenge. Crisp og sjenerøs. Et godt burgundkjøp fra en gjennomgående solid rekke med viner fra denne produsenten.

Fanny Sabre Mersault Sous la Velle 2013 | Burgund, Frankrike | 399,90
Elegant mersault i en imøtekommende og slank stil. Deilig duftende med nøtter, smør og "myk" sitrusfrukt. Harmonisk, slank og myk syre med smørpreg og saltaktig mineralitet i finish. Regelrett deilig vin.

Psst! Husets vin har passert 3.700 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du med?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Abonner på nyhetsbrev. Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics