Kjøp boken min HER!

mai 19, 2015

Nyhetsfavoritter i mai: rødt, rent og godt!

Ti røde favoritter fra nyhetslanseringen i mai. Perfekt for sommersesongen. Stikkord: saftig!

Vajra Langhe Rosso 2012 | Piemonte, Italia | 139,90 (årgangsendring)
Mer nebbiolo enn vanlig har sneket seg med i blandingen, vi snakker opp  mot 40 prosent - fra frukt som normalt ville gått inn i hvassere viner. Som alltid et godt kjøp, og ekstraordinært bra kjøp i denne årgangen. Solid frukt, og et fint, fast grep som inviterer til bords. Kirsebærpreg og leskende fruktighet. Litt mer fylde enn normalt. Du finner den i omtrent alle butikker. En soleklar husets vin-kandidat, og står tydelig frem som et strålende kjøp i billigsegmentet.

Les Vins Contés Poivre et Sel 2014 | Loire, Frankrike | 189,00 (NYHET)
Vinen med det velklingende og usedvanlig passende navnet "pepper og salt". Pepper på både duft og smak, med en frekk saltpreget mineralitet i finishen. Foruten disse bordvennlige krydderne - får vi på kjøpet syrlige røde bær, noen jordlige innslag (småfuktig sådan), høy syrefriskhet og rappkjeftige pulvertanniner. Litt spesiell? Ja, kanskje. Uansett, en regelrett steinkul vin! Nok en gang viser druen pineau d'aunis seg som en aromatisk, leskende og fast frekkas på linje med italienerne grignolino og pelaverga. Sommeren min er berga!

Meinklang Konkret 2011 | Burgenland, Østerrike | 265,00 (årgangsendring)
Ren vin med flott konsentrasjon, myk men finkornet og strukturert. Full av liv, og helt konkret jæskla godt. Laget på druen St. Laurent.

Trapiche Pure Malbec 2013 | Mendoza, Argentina | 169,90 (årgangsendring)
Grillfest på flaske, send over biffen er du snill. Spontangjæret, og nadanix fatbruk. Kun tilbrakt tid på betong, 8 måneder i tallet. Flott ren og mørk fruktighet preget av mørke bær med et svakt hint av sjokolade. Saftig, stor og fast.

Broc Cellars Central Coast Cabernet Franc 2012 | California, USA | 239,00 (NYHET)
Håndplukket, fottråkket og spontangjæret. Lav alkohol (12%), med livlig og ren duft preget av urter, krydder og sødmefull frukt. Langt fra syltetøy - det skal understrekes. En saftig vin som burde treffe både hipstere, anmeldere og en og annen hvermansen. Fast, med en digg små-gamey touch. Kommer på gjennomsiktig flaske, så betyr at det er ingen vits å somle med å drikke den opp nå. Kun 360 flasker tatt inn til Norge. Frekk, frekk - herlig frekk!

Ojai Pinot Noir 2013 | California, USA | 279,00 (årgangsendring)
Deilig sjarmerende pinot-preg. renheten og sjenerøsiteten man ikke får for en hundrelapp mindre. Moden uten å være tung, bare rett og slett inviterende. Jordbær, og krydder. Litt varme for sommerkveldene. Biodynamisk.

Knez Anderson Valley Pinot Noir 2013 | California, USA | 299,90 (NYHET)
Simpelthen uimotståelig, og snart utsolgt sannsynligvis. Snev av grønne urter på en ellers mørkere bærpreget vin. Kjølig med snasen fasthet, og en sjeldent apetittvekkende ettermæle.

Jean Foillard Morgon Corcelette 2013 | Beaujolais, Frankrike | 234,90 (årgangsendring)
900 flasker av denne vinen har funnet veien til Norge, og det aller meste er allerede revet vekk. Livlig duft - sitter ikke musestille denne vinen, men byr på kirsebær, jordbær, urter, blomster og et snev av pepper. Tørr og strukturert fra start. Moden frukt og konsentrert på smak, pepper og kirsebær er den røde tråden. Elegant, og hele tiden noen hyggelige tanniner som smånapper i munnhulen. Lang. Alle tre vinene fra Jean Foillard skifter årgang til den gode 2013-årgangen. Gode kjøp hele gjengen. [NB! Utsolgt fra leverandør: men finnes fortsatt i en håndfull butikker]

Charly Thévenet Regnie Grain & Granit 2012 | Beaujolais, Frankrike | 242,80 (NYHET)
OK. Dette er nesten for godt til å dele, men jeg har uansett ikke råd til å kjøpe de 120 flaskene som kom til Norge - så lar det stå til. Vin fra ca. 80 år gamle vinstokker, naturlig old school-vinmakning (biodynamisk, sen innhøsting, naturgjær, lavsvovlet, ingen filtrering eller klaring, lagring på fire år gamle fat). Resultat: en relativt spicy beaujolais med mørk fruktighet og innslag av pepper. Nesten umamipreget på smak, lagvis og dyp. Fin fylde og ekstraordinær lengde. 120 flasker tatt inn til landet (med mulighet for mer). Strålende!

Domaine Thillardon Les Vibrations 2013 | Beaujolais, Frankrike | 242,00 (NYHET)
100 prosent karbonmasserasjon. Lavsvolvet. Og ja, jeg vet jeg har nevnt pepper på flere av vinene ovenfor. Men her er det igjen i sin pureste form. Urter, blomster, røde bær og kirsebær. Forfriskende finessepreget, lett i kroppen, likefullt deilig underliggende fruktsødme. Svakt salttouch ut. Strålende vin. Gløder av pepper. Aromatisk.

Psst! Husets vin har passert 3.700 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du med?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Abonner på nyhetsbrev. Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics