Kjøp boken min HER!

september 18, 2015

Grenache Day!

Ta på finstasen, eller bare kom som du er! Druen grenache, eller garnacha (Spania), kjært barn har mange navn som du vet, er nemlig ikke snerpete og formell - så du kan kle deg akkurat slik du selv vil. Og i dag er det altså Grenache Day - for tredje fredag i september er nok en merkedag i vinelskernes kalender. Slike anledninger kan vi jo ikke la gå fra oss...

Jeg har derfor plukket frem noen reale godbiter - viner laget på 100 prosent grenache.

Comando G La Bruja de Rozas 2014 er en av høstens aller kuleste vinnyheter - Uformell og "stopp opp og tenk-vin" på en gang. Det liker jeg. laget på druen garnacha oppvokst i sand og granitt. Gamle vinstokker (50-80 år gamle), økologisk. Hele klaser, forsiktig pressing og naturlig gjær. Utrolig klar og overraskende kjølig garnacha med floral, slank og crunchy rødbærsfrukt. Delikat, krydrete og fløyelsmyk. Kan minne om både pinot noir og beaujolais. 1 200 flasker i omløp. (222,00)

Ochota Barrels The Fugazi Vineyard Grenache 2013 er en leskende australsk utgave. Pur frukt med krydret tilsnitt. så sexy at den nesten burde vært X-rated. (284,90)

Begge disse vinene er bestillingsviner, som kun er inne på et par pol hver. Mitt forslag: (1) bestill, (2) drikk den om en uke når flaska kommer fra Vinmonopolet. Sjuende dag Grenache er også helt greit å feire.

Gode og billigere alternativer på selve dagen:

Den langt fra ueffne prisbomben Marqués de Nombrevilla Old Vines Garnacha 2013 er i absolutt ALLE landets vinbutikker, og prislappen som dingler rundt halsen sier kun 104,90. Enkel og fruktig billigvin som leverer.

En annen value for money-spanjol som vi finner i mange butikker er Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2012. Vi tar et steg opp i kvalitet fra den forrige vinen, med litt mer kjøtt på beina rett og slett. Fin fylde, krydrete fruktsødme, mørk og raff fruktighet. Et meget hyggelig kjøp til 139,00.

------
Psst! Husets vin har akkurat rundet 4.000 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Forhåndssalget av boka mi, "Husets vin. Senk skuldrene. Lær triksene" har startet! Bestill den her, og sikre deg at du blir blant de aller første som får boka i hendene dine!

Psst3! Husk å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Psst4! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...
------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics