Kjøp boken min HER!

september 22, 2015

I territorialt farvann..

Nederst på Grünerløkka, i Markveien 58 for å være presis, finner du min personlige favoritt, og det som er en av Oslos definitivt beste adresser for vinelskere. Et trygt og lunt farvann fylt av vingleder på glass og flaske - er det ikke noe som frister her, vel, slemt å si det kanskje, men da er det nok deg som har en utfordring.

Territoriet er navnet på stedet - og jeg har nylig slått av en prat med Magnus, deleier og daglig leder.

Navnet Territoriet - hvorfor?
Hvorfor ikke? Vi drodlet lenge på en rekke ulike navn, og hadde sikkert 200 navn på lista. Etterhvert, skapt i bakrus for å være helt ærlig, kom navnet Territoriet opp - og det navnet reflekterer det faktum at alle eierne/driverne bor i nærområdet. Dette er vårt territorium kan du si.

Fasanen Frank, maskoten - hvordan kom han inn i bildet, og hvor er han egentlig nå?
Frank er kidnappet, derfor er han ikke her. Han har forsvunnet over fjellene til en vinbar i Bergen, eller "republikken" som de selv ynder å kalle det. Og Frank, han er min forresten. Jeg fikk han i julegave av de andre eierne - fordi jeg gikk ofte rundt med en skjorte med masse små fasaner på, under arbeidet før oppstarten.

Hvem er den typiske gjesten her på Territoriet - bortsett fra bergensere og fasaner?
Alt mulig faktisk - og det er det som er så artig! Hardbarka vinnerder, studenter, folk fra nabolaget, bransjefolk - you name it. Og det artigste er at alle er så innstilt på å drikke god vin! I sommer har vi også merket en økning i utenlandske turister. Award of Excellence fra det amerikanske magasinet WIne Spectator hjelper sikkert litt i den forbindelse..

Dere spiller kun vinyl her. Hvorfor? Hva er galt med elektroniske lydfiler, eller CD for den saks skyld?
Vi vil ha noe organisk. Noe levende. Noe du kan ta på og føle. Slik som resten av det du opplever her på Territoriet - med røffe overflater, tre, betong, struktur. Det henger sammen det hele. Så har det jo også en helt annet lyd da.

Vafler og bollebaking. Det er jo ikke helt vanlig i en vinbar, eller?
Kanskje ikke, men det hører med når man skal kose seg, så vi har vafler hver søndag vi. Og håndbrygget kaffe serverer vi hver dag - espressemaskinen har vi likså godt kastet ut. Og det er jo artig at det skjer litt her - at vi kjører små events og liknende, fornyer oss litt om du vil. Vi har hyppige produsentbesøk, og du skal ikke bli overrasket om du finner en vinmaker "hengende" i stigen her en tirsdag kveld. Snart kjører vi forresten en kveld med grove pølser og moden Cornas - det blir digg det..

Har dere noen spesiell vinpolitikk - tema, sjanger eller liknende?
Alt som er godt, og som vi liker! Det er temaet. Men det er klart, vi er klassiske av oss - så vi har mye tysk riesling og både rød og hvit Burgund for eksempel. Så er vi også glad i det sære og litt obskure, baga fra Portugal for eksempel. Sequillo fra Swartland et annet. Og vi serverer alt på glass!

Finnes det en konseptuell soul mate til Territoriet. Et sted - der ute?
Vi lot oss inspirere av vinbarer i steder som Berlin, London og New York når denne baren ble bygget. Og da jeg etterpå besøkte 28-50 Wine Workshop i Mayfair (London) tenkte jeg bare, "oj, er dette Territoriet, bare mye større liksom".

Så er det jo Don Pippo borte i "republikken". Med nærmere ettertanke er de kanskje mer vår rivalbar, og faktisk de som nettopp kidnappet Fasanen Frank. Når jeg tenker meg om, så er nok "de litt mer skitne enn oss".

Mat. Serverer dere det?
Jepp. Skinke- og ostefjøl for eksempel. Sandwicher serverer vi også. Samt boller og vafler i ny og ned. Og lakrispipe selvsagt.

[Alle bilder: Lars Myhren Holand for Terrioriet.]
_______________________________

Territoriet
Markveien 58, Oslo
Åpningstider: alle dager, fra 16:00 (12:00 i helgene) til 01:00.
facebook | instagram | web
_______________________________


------
Psst! Husets vin har akkurat rundet 4.000 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Forhåndssalget av boka mi, "Husets vin. Senk skuldrene. Lær triksene" har startet! Bestill den her, og sikre deg at du blir blant de aller første som får boka i hendene dine!

Psst3! Husk å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Psst4! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...
------

1 kommentar:

Morten sa...

Territoriet er helt strålende og obligatorisk når man er i Oslo. Er forøvrig Norges beste vinbar selv om en bergenser som meg heier på Don P når de ikke helt opp.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics