Kjøp boken min HER!

oktober 09, 2015

Moreish Blaufränkisch fra Moric!

I løpet av den nærmeste uken kommer Husets vins utvalgte godbiter tettere enn både hagl og skrøner i høstjakta. Eller hva sier du for eksempel til en sjeldent matvennlig østerriksk godbit som leder tankene mot Nord-Rhône? Høres digg ut, ikke sant?

Moric Burgenland Blaufränkisch 2012 | Dyp og kjølig mørk frukt med fine detaljer - det spenner over kirsebær, blåbær og krekling. Snev av pepper og litt ville animalske toner lusker i bakgrunnen. Det pirrer, og gir en viss nordrhonsk feel over det hele. Lett nappende tanniner og medium fylde. Strålende friskhet gir liv og løft, og suppleres av et drag bitterhet som lokker frem en ny slurk. Hold me, thrill me, kiss me, kill me pour me some more wine. Moric er moreish, og druen blaufränkisch er en sjeldent undervurdert drue. Matvin per se, akkurat nå - lam og rosmarin, men burde kunne gå til omtrent alt av firbente eller fjærkledde skapninger man elllers spiser. En vin med personlighet, og et strålende kjøp. | Burgenland, Østerrike | 209,00

Produsentfakta på 1-2-3: Weingut Moric med Roland Velich bak spakene. Han driver økologisk (nadanix syntetiske ugress- og soppmidler, skadedyrsmidler og kunstgjødsel), men bryr seg ikke med å sertifisere seg. Ingen klaring eller filtrering. Kun naturlig gjær og lavt svovelnivå. Det er hands off og tindrende rent.

------
Psst! Nå fra 13.oktober er boka mi, "Husets vin. Senk skuldrene. Lær triksene" i handelen! Bestill den her!

Psst2! Husets vin har akkurat rundet 4.100 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst3! Husk å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Psst4! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...
------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics