Kjøp boken min HER!

april 15, 2011

Sør-Afrikansk kultvin

AA Badenhorst Red Blend 2007
Dette er flaggskipet til Badenhorst Family Wines, hvis viner jeg tidligere i vinter stiftet mitt første bekjentskap med. Da var det riktignok den småfrekke lillesøstra Secateurs vi hadde med å gjøre. Fruktbomba. Grillvinen.

Nå derimot, er det litt mer seriøse saker man har foran seg. Lilla farge med lett smårosa kant, ikke så tett og mørk som viner av Shiraz gjerne blir sørpå.

Heller ikke spesielt aggresiv i nesen, må smålokkes litt frem - men da viser den frem nokså klassisk preg av nye verden; lær, søte kirsebær, blåbærsyltetøy (hjemmelaga). Litt florale toner også.

Overraskende frisk, med avdempet frukt (mørke bær) og beskjeden alkohol (13.5%). Litt læraktig tørr finish, noe preget av tanniner kanskje. Fortsatt ung, og kan fort ha et par spennende år foran seg.

Virker som at benchmark er noe à là Chateauneuf-du-Pape, eller kanskje heller Gigondas. De lykkes jammen ikke så verst, ironisk fremstår den nok litt friskere og lettere på alkoholen. Ikke dum denne.

Hever seg når den akkompagneres av mat, struktur og kraft nok til å matche det meste av røde kjøttstykker - og fleksibel med hensyn til tilberedning. Et godt stykke entrecote slår aldri feil.

Er ikke å finne på polet, men var i hyllene på Arlanda noe før jul. Til 242,- er det kanskje litt dyrt, men likevel borderline prisgunstig sammenliknet med sine konkurrenter i Sør-Rhone.

Link til produsenten; Badenhorst Family Wine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics