Kjøp boken min HER!

april 27, 2011

Soul of Syrah

Navnet i seg selv er en anelse småharry og en nokså bold statement - her loves det mye, og fallhøyden blir desto større.

Så fint da at det også leveres så det holder, vinglede i hver en dråpe. Andrè Brunel er en velrennomèrt produsent av  Chateauneuf-du-Pape, og her har han jammen klinka til med en budsjettvariant til en vesentlig mindre penge enn sine brødre og søstre med mer velklingende navn.

Tett lilla farge. Ung deilig Syrahfrukt slår i mot deg i nesen, søtlige mørke skogsbær dominerer aromabildet lett akkompagnert av et hint av pepper. Dette følges opp i munnen, saftig men samtidig fast i fisken, myke tanniner danner grunnmuren for en god smaksopplevelse. Medium fylde og intensitet. Ren. Fruktig og godt, med touch av lær.

Et stykke ut i halen domineres den kanskje litt av en bittersnert - men sommerenes grillretter vil ta brodden av dette, ypperlig hverdagsvin. Både lyst- og rødt kjøtt vil trives i dens samvær. Gode pølser er strålende matfølge.

Skikkelig god straightforward sak, den lever opp til navnet og er et fint uttrykk for enkel og god Syrah. Et godt kjøp til hundreogniogtyve på polet. Finnes også på boks for de som vil ha det heller.

Kandidat nummer tre på kort tid til tittelen "beste rimelige rødvinsskjøp". Den er dog 5-15 kroner dyrere enn et par spanske røvere den konkurrerer med - prøv gjerne alle tre, og gjør deg opp din egen mening!

Les mer om spansk røver nummer 1 her.
Spansk røver nummer 2 finner du mer om her.

Tips! Om du vil legge på ca en tjuekroning kan du kjøpe Domaine Cheze sin Syrah fra Rhone. Den er knall!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics