Kjøp boken min HER!

mars 12, 2013

Riesling. Tre delikate fra Georg Breuer.


I solrike Rheingau er Weingut Breuer en eksponent for en stil som gir kompakte, stramme og syrefriske viner. Nylig smakte jeg tre av disse:

Georg Breuer Riesling Sauvage 2011
Rheingau, Tyskland
139,90 (i basis)
Diskret duft med toner av sitrus, grønne epler og urter. Slank og direkte med leskende syrefrisk finish. En delikat vin med kun 11,5 prosent alkohol. Velegnet som aperitiff, "balkongvin" eller til lette delikate retter. Sushi lokker ofte frem fruktigheten i slanke rieslinger, som denne - god match! (83p, feb-13)

Georg Breuer Rüdesheim Estate Riesling 2009
Rheingau, Tyskland
169,90
Begynnende utviklet duft med solmoden frukt, flintstein og uttalte petroleumstoner. Balansert og gjennomført, flott tekstur og fyller munnen uten å overdrive. Syrlig frukt i stedet for tropisk nektar. Lang og frisk. Allrounder til sjøens delikatesser. Forsvarer prislappen med glans. (86p, feb-13)

Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2011
Rheingau, Tyskland
249,90
Imøtekommende og byr elegant på parfymert og florale toner og eksotisk frukt - varmere og mer intens uttrykk enn de to foregående. Krydret fruktighet på smak, aprikos og sitrontoner. Svakt fet og kremete munnfølelse. Konsentrert fruktighet som samspiller perfekt med syrefriskheten. Definert og karakterfull, og tåler smaksrik og kraftig mat - asiatisk, røkelaks m.m. Godt kjøp! (90p, feb-12)

Presseklipp:

Theresa Breuer er en kompromissløs og ung kvinnelig vinmaker som arvet vingården etter sin fars plutselig bortgang. Er du glad i syre vil du elske hennes viner! Med sine knappe 28 år har hun allerede skapt seg et navn i Norge etter at hun overtok vingården etter sin far, Berhard Breuers, plutselige bortgang.

Weingut Breuer ble etablert i 1880 av Georg Breuer, bestefar til Theresa. De startet å spesialisere seg i tørre, lagringsdyktige og syrerike viner tidlig på 1980 tallet. For Theresa kommer kvaliteten fra vinmarkene, gamle vinstokker og lav avling, alt plukkes for hånd. Ved å tillate at gresset gror mellom vinrankene hindrer dette erosjon, noe som styrker planten og gir en naturlig vekstramme. Druene plukkes når de er modne og innen innhøstningen er over har hun vært minst 30 ganger gjennom vinmarkedene.

Det er ikke noe som tyder på «High Tech» i kjelleren vår sier Theresa. Kunst og håndverk er våre retningslinjer. Alle vinene blir vinifisert separat på store tyske fat som er mellom 50 og 100 år gamle. Temperaturen under gjæringen er ikke kontrollert av datamaskiner, og vi aksepterer naturlige omgivelser og temperatur da dette gir vinen mere karakter og variasjon. Er det varmt i luften ute, varmer dette opp kjelleren og vinen gjærer, blir det kaldt avtar eller stopper gjæringen for å starte igjen når varmen kommer.

Kun sju til ti måneder før vinen tappes på flaske blandes de forskjellige cuvéene. Lengden vinen ligger på bunnfallet og oksygenet som kommer gjennom eiken resulterer i dybde i aroma og smak. Det gir også vinen en lengre levetid. Totalt produserer Weingut Breuer ca 200.000 flasker årlig.

Psst! Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics