Kjøp boken min HER!

juli 09, 2013

Åtte viner for sommeren


På grunn av trivelige ting som ferieavvikling og slikt, har jeg ikke fått deltatt på så mange nyhetssmakinger som jeg hadde planlagt i forbindelse med julislippet.

Smakingen hos importøren Moestue Grape Selections fikk jeg imidlertid besøkt. Og fra den smakingen har jeg plukket ut åtte viner jeg gjerne skulle tatt med meg hjem for å kunne delt med venner og kjente:

Terras do Minho 2012
99,90 (Minho, Portugal)
hvorfor: Ukomplisert, aromatisk og lett spritzy hvitvin med kun 10,5% alkohol. Som skapt for leskende oppdrag som aperitiff eller bare på terrassen nå som sommervarmen har satt inn for fullt.

Terredora Campania Bianco 2012
149,90 (Campania, Italia)
hvorfor: Vellykket og prisgunstig eksempel på blend av druene fiano d'avellino og greco di tufo. Sitrusfloral og ferskenfrekk duft. Crunchy mineralsk fruktighet på smak. Og en tørr, frisk utgang. Mye vin for penga.

Serge Laloue Sancerre 2012
192,00 (Loire, Frankrike)
hvorfor: Textbook Sancerre med intens duft av nesler og tydelig steinpreget mineralitet. Solid fruktvekt i midtpartiet og en syrefrisk utgang uten at det blir "skarpt" på noen måte.

Serge Laloue Sancerre Cul de Beaujeu 2011
275,00 (Loire, Frankrike)
hvorfor: Top notch Sancerre som gir ytterligere intensitet og vibrerende mineralitet. Duften bærer mer preg av asparges og noe solbærbusk. Lett kremete munnfølelse, "tjukk" konsentrert fruktighet og lang, fast utgang.

Brocard Chablis Boissoneuse 2011
205,00 (Burgund, Frankrike)
hvorfor: Livlig og utagerende duft av calamansi ("søt" lime) og heftig flintpreget mineralitet. Sitron og grønne epler på smak, med en uttalt syrefrisk utgang. Byr på langt mer enn chablis til et par tiere mindre gjerne leverer. Biodynamisk.

Laurent Tribut Chablis 1er Cru Beauroy 2010
260,00 (Burgund, Frankrike)
hvorfor: Nydelig duft av syltet sitron og tydelig fossil mineralitet. Støvete sitronfrukt, markert mineralitet og delikate hint av blomster. Slank og gjennomført, praktfull chablis.

Chateau Miraval Rosé 2012
219,90 (Provence, Frankrike)
hvorfor: Vinen til Brad Pitt og Angelina Jolie er ikke noe tullevin, og lages da også av Famille Perrin. Diskret fruktig nese, spicy og floral fruktighet på smak. Fedmefullt midparti og vinøs utgang.

Billecart Salmon Brut Rosé
517,00 (Champagne, Frankrike)
hvorfor: Er du som meg og ikke helt har sett lyset mht roséchampagne? Vel, denne har i så fall potensiale til å kunne omvende deg. Forførende og elegant kremete mousse, avstemt friskhet og "støvete" autolysepreg. Delikat grapefruktbitter finish runder det hele av. Baksiden av medaljen? Prislappen svir litt.

Psst! Du følger Husets vin på Facebook?


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics