Kjøp boken min HER!

juli 19, 2013

Nye sommerbobler på polet


Riktignok ikke gull alt som bobler blant polnyhetene i juli. Men en flott franciacorta blir det plass til, samt noen budsjettbobler som i varierende grad forsvarer prisen.

Antica Fratta Franciacorta Brut
Lombardia, Italia
239,90. Ny i BU.
Introvert innledning, men skal ikke ha mange minuttene i glasset før den blir mer frempå. Hint av brøddeig, honning, gule epler og solmoden sitrus. Sjarmerende vin med pen fylde og munnvekt, og en tørr, delikat utgang. (85p, jul-13)

Zanotto Col Fondo 2011
Veneto, Italia
147,00. Ny i basis.
Til forskjell fra prosecco som vi normalt forbinder med denne regionen, så skjer andregangsgjæringen på flaske for denne vinen. Dette gir et aromabilde nærmere champagne enn nettopp prosecco. Lys strågul på farge, med modne epler, noe bakst og våt ull på duft. Vinøst anslag og svært myke og delikate bobler. God friskhet, med en svakt bitter finish. (80p, jul-13)

Altareggia Prosecco Brut
Veneto, Italia
116,30. Ny i basis.
Tilfører ikke så mye nytt på prosecco-fronten, og til presset pris bør heller ikke forventningene skrus mye opp. Lav intensitet både på duft og smak. Unngår pærebrusfella, med balanserende toner av grønne epler og lime. Tørr, men langt fra fanatisk sådan. Myke bobler, og relativt kort. Fortglemt, men leverer delikat og ukomplisert sprudlende vin i sommervarmen. (78p, jul-13)

Mureda Brut Nature Reserva 2007
Valdepeñas, Spania
109,90. Ny i BU.
Vinen har hatt hele 18 måneder på bunnfallet, noe vi normalt må til f.eks. champagne for å oppleve. Men der stopper også sammenlikningen, for utover dette er det litt spinkelt. Men det spinkelt kan vi i og for seg si om prisen også. Gulfarget, og med duft preget av smør og kjeks. Kraftig boblestruktur, karamell og lett syntetisk fruktighet på smak. Litt daff, og mangler fruktkonsentrasjon til å balansere det lange oppholdet på bunnfallet. Bitter utgang. Økologisk. (78p, jul-13)

Psst! Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics