Kjøp boken min HER!

juni 29, 2015

#Beaujolais #detskjer

Spenn på sikkerhetsbeltene - for utover sommeren og høsten kommer det flere og flere kvalitetsviner fra Beaujolais til Norge. Her er ni grunner til hvorfor viner fra dette området bør tikke inn på radaren din!

#myeforpengene
- Burgund har blitt for dyrt, rett og slett. I prisklassen 160-250 kroner er det i realiteten rått parti - Beaujolais vinner. Der du kanskje må bla opp to tohundrelapper for rød burgund, slipper du unna med nesten det halve fra naboen i sør.

#naturlig
- druen gamay er ekstraordinært vennlig innstilt til vinmaking uten utstrakt bruk av tilsetninger, og er villig med på ufiltrert moro med naturgjær og lav svovling.

#trendy
- saftige og lettere viner med lav alkohol er helt i tråd med vintrendene. 12-12,5 prosent alkohol er normalen, med en sjelden 13 prosenter innimellom.

#variasjon
- saftige viner, krydrete viner, myke viner, innsmigrende viner, lagringsdyktige viner, fruktige viner, viner som snakker jordsmonn. Mangfoldet og stilretningene er stort blant 10 ulike crus på toppen av kvalitetspyramiden. Glem heller ikke Beaujolais Village - hverdagshelten som ikke får oppmerksomheten den fortjener.

#utvalget
- dyktige mportører i Norge er allerede på banen og utvider sortimentet sitt. Flere gode produsenter blir lansert i Norge det neste halvåret. Og det finnes mange flere å ta av!

#sterkeresammen
- det er en slående kollegialitet blant produsentene i Beaujolais. Ingen hemmeligheter, her heies det på hverandre - og råd, tips og sparring er bare en telefonsamtale unna.

#nyeimpulser
- unge vinmakere kommer tilbake fra opphold i andre deler av Frankrike, eller andre deler av verden for den saks skyld. De tar med seg ny viten til famileeiendommen, og deler samtidig villig med naboen. I tillegg kommer unge vinmakere fra Burgund, hvor enormt dyre priser på vinmark gjør at pengene ikke strekker til - men i Beaujolais er mulighetene fortsatt tilstede. Det blir mangfold og dynamikk av slikt.

#investeringer
- renommerte Burgund-produsenter har allerede kastet sine blikk på området, og noen har allerede investert i vinmarker i Beaujolais. De ser at de behøver stabilisere volumene sine (etter flere år med lave avlinger), samt bli mer konkurransedyktig i mer moderate prisklasser.

#livsstil
- vinene fra Beaujolais signaliserer upretensiøsitet og det gode liv - også de seriøse vinene. Investeringsviner finnes ikke.

Psst! Husets vin har passert 3.800 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Du abonnerer vel på nyhetsbrevet?! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

[Det blomstrer i Beaujolais - er 2015 årgangen som for alvor tar Norge med storm?]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics