Kjøp boken min HER!

juni 03, 2015

Under radaren: pepper og salt!

Og vips var vi klar for et nytt innslag i spalten "under radaren"! For du husker vel den spalten som ble sjøsatt for noen måneder siden - den med vinene som sniker seg ubemerket under radaren. Forrige vin som ble presentert ble faktisk utsolgt på null komma svisj, og det er ikke umulig at det samme skjer med denne...

Bare navnet på vinen i seg selv er jo fantastisk - "pepper og salt". Svært dekkende viser det seg å være også.

Les Vins Contés Poivre et Sel 2014 (189,00) eier meg fra det øyeblikket jeg stikker nesen forsiktig bort til glasset. Forførende bestemt tas jeg i mot av deilig duftende pepper, blomster og grønne urter. Smaksløkene møtes først av et mykt, saftig fruktpreg. Deretter får de hilst på saltet også - som diskret bærer utgangen sammen med blåbær, jordbær og blomster. Alt dette mens deilige små knudrete tanniner fryder seg på tunga. Og med en leskende finish av det uimotståelig slaget blir det nærmest avhengighetsskapende. Bli ikke overraska om du og den du deler flaska med tømmer den på 15 minutter - moderate 11 prosent alkohol gjør dette svært drikkevennlig. Drikk den til hva du vil - bortsett fra søtsaker selvsagt. Absolutt digg alene også.

Druene pineau d'aunis (70%) og gamay (30%) står for innholdet, og adressen er Loire i Frankrike. Og ja, hvis du lurte - vi befinner oss i naturvinsjangeren. På den ryddige sida, så det er ikke en vin som henvender seg kun til hesteelskerne. Underkast deg nysgjerrigheten, og prøv! Denne vinen er alt for god til å la "de andre" ha den for seg selv.

Psst! Husets vin har med god margin passert 3.700 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Abonner på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics