Kjøp boken min HER!

juni 17, 2015

Tre nye New York-favoritter!

For noen år tilbake la jeg ut en liten shopping-guide over vinbutikker på Manhattan. En god blanding av klassiske New York-institusjoner iblandet noen mer uformelle utfordrere.

Tiden er nå inne for en revidering, og jeg har plukket frem tre nye favoritter fra det store eplet. Tre vinbutikker som har til felles at de (i ulik grad) fokuserer på vinprodusenter i "øko-, bio- og naturland", samt nye eksponenter for mer elegante amerikanske viner.

Flatiron Wines & Spirits - ligger tett ved landemerket Flatiron Building, langs Broadway og 22nd street. Fokus på små produsenter i Frankrike, inkludert et meget godt utvalg av Beaujolais Cru og gode eksponenter for "nye California" - med delikate og friske viner. Upretensiøs og med et godt spennvidd på prisfronten. Har på bare et par år etablert seg som en av de mest respekterte vinbutikkene i byen.

Some Good Wine - er en helt nyåpnet (januar 2015) butikk på åttende gate, i Greenwich Village. Dette, kombinert med det noe generiske navnet på butikken medfører at den neppe dukker opp i googlesøkene dine med det første. Det var en butikk jeg bare ramlet over, og umiddelbart forelsket meg i! Eksepsjonelt bra utvalg av Beaujolais fra øverste hylle, og med den sjarmerende prislappen disse vinene fortsatt har intakt. Et gjennomført spennende eklektisk utvalg. Sjekk ut!

Chambers Street Wine - butikken naturhipsterne valfarter til på Manhattan er beliggende rett ved t-banestoppet med samme navn. Nærmere bestemt i bydelen TriBeCa, ikke mange kvartalene nord for World Trade Center. Stort og bredt utvalg, med fokus på små vinprodusenter fra alle mulige kriker og kroker fra vinverden. Har også en imponerende samling eldre barolo m.m for salg. Obligatorisk å besøke!

Psst! Husets vin nærmer seg 4.000 følgere på Facebook! Er du blant disse?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics