Kjøp boken min HER!

januar 21, 2011

Sjelden perle til gi bort-pris

Om du er moden for å utforske en ny spennende drue helt utenom det vanlige, så er Pelaverga en du bør stifte nærmere bekjentskap med!

Vi er i Nord-Italia, ikke langt fra Torino, og kun ca 1,5t kjøring fra Milano. Barolo finner du rett rundt hjørnet, gangavstand mer eller mindre - i hvertfall sykkelavstand. Pelaverga er en omtrent utryddet drue man i dag bare finner her i strøket, i et lite hjørne av Langhe, Piemonte. 

Fargemessig er den noe av det mest gjennomsiktige du vil finne på rødvinsfronten, lett og snerten på foten er den også. Dolly Parton er nok ikke den første du vil tenke på, hvis du skulle beskrive kroppen til dette nye bekjentskapet.

Herlig krydrete nese, understøttet av røde bær (jordbær, bringebær). Imøtekommende blomstrete preg kan du også finne. I munnen er den delikat og saftig, ingen tanniner å snakke om, og en fin syre som løfter frem den herlige krydrete smaken. Med pistol mot hodet kunne jeg sverget på at her var det aroma av appelsin m/nellikspiker (tenk Jens Petrus i Skomakergata), toppet kanskje med et ørlite dryss nykvernet pepper.

Alessandria Verduno Pelaverga 2009

Vi er langt unna de overdrevne, billige solbærtrollene man kan risikere røske med seg fra polhylla, men gi den tid til å smiske seg litt innpå deg, så kan det hende dere blir gode venner. 
Så har du planer om noen gode kyllingretter i nærmeste fremtid, pizza/pasta, kanskje har du kjøpt noen smaksrike pølser, eller du går og tenker på en torskemiddag med litt raft tilbehør som bacon..

Vinen finnes i bestillingsutvalget på polet, nedsatt til 127 spenn nå etter nyttår (fra ca 160,-). Det er idiotisk billig, rett og slett.

Produsentens nettside finner du her: Fratelli Alessandria

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics