Kjøp boken min HER!

februar 19, 2011

Chilensk bærtur, på sykkel...

Cono Sur Syrah 2009
Ung og intens fruktig nese av moden frukt, mørke bær og vanilje. Sikre kilder mener det lukter som tyggisen Vanilla Mint Fusion - den påstanden kan ikke utelukkes. Om noen påstår at det finnes spor av solbærtoddy og riskrem ville jeg ikke ristet på hodet til det heller. 

Om ikke det var nok, så kan nesen avsløre antydning til røyksignaler i bakgrunnen. Schwære saker som napper deg i nesehårene dette, man skjønner at man ikke har å gjøre med en elegant forfinet fransk en.


Smaken av varm frukt er nøyaktig som forventet, dog klart mer endimensjonal i munnen enn i den relativt overveldende nesen. Overraskende tydelige tanniner som snubler inn relativt sent i smaksbildet, litt grønne og harske kanskje. Den lange ettersmaken overrasker den også, men litt bitter og i overkant lærpreget.


I glasset i dag har vi Cono Sur Syrah 2009, en svært rimelig sak fra Colchagua Valley i Chile. Den er i basisutvalget hos Vinmonpolet, og finnes dermed nesten garantert i en polhylle i nærheten av deg. Tar du med deg en hundrings, vil du ha veksel nok til å kjøpe deg 24 gram av "et lite stykke Norge" etterpå - men husk at godteri og vin er som regel en utrolig dårlig kombinasjon! Vi snakker harmoni på nivå med duoen Jens og Siv...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics