Kjøp boken min HER!

februar 01, 2011

Kanonbra klassiker

Kanonkop Cabernet Sauvignon '98
Her snakker vi Sør-Afrikansk klassiker - Kanonkop. De er blant de aller mest renommerte produsentene i landet, og er "ofte" å finne i velassorterte vinbutikker utenfor landets grenser, for eksempel Sherry-Lehmann på Manhattan.

Hvis det hadde eksistert en 1855-klassifisering à là Bordeaux, ville Kanonkop vært selskrevne blant "first growths".

Røde viner er spesialiteten her på gården. Foruten Cabernet Sauvignon, lages også Bordeaux-blenden "Paul Sauer" - gårdens flaggskip. Den klart dyreste vinen er imidlertid Black Label Pinotage, tusen flasker produseres til en prislapp på ca tusenluggen  - Sør-Afrikas dyreste vin! I tillegg lager de også en mer normalt priset Pinotage, som viser seg fra sin beste side år etter år. Beste Pinotage i Vimonopolets utvalg (bestillingsutvalget, til ca 250,-). 

Et besøk her bør stå høyt på lista om du er i de trakter, utrolig da at jeg på to forsøk selv ikke har klart å svinge innom. Men neste gang...

Fargemessig er vi på den rubinrøde siden, med nokså transparent intensitet. Nesen blir ikke skutt i senk av denne elegante herremannen, men det dufter godt av nyper og modne kirsebær, treverk og søte krydder -en fjøs befinner seg nok også i nærheten. God syre gjennom hele smakskurven, tanninene er helt avslipte, og danner bakgrunn for de syrlige bærene som har smeltet sammen med fatpreget. Moden stil.


Matmatch: Smaksprofilen, de modne tanninene og moderate fyldigheten gjør dette til en kompis til vilt, spesielt de med horn på. Soppsky og enkle grønnsaker attåt - og du er i mål. 

Finnes kanskje fortsatt på spesialpolet i Vika (muligens også i Valkendorfsgate i Bergen), og vil i såfall gjøre et innhugg i lommeboka di på ca 300,- pluss litt tjings.


Link til produsenten; Kanonkop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics