Kjøp boken min HER!

februar 25, 2011

Paris - reisebrev fra utenriksredaksjonen

Paris, ofte referert til som sure og arrogante kelneres HQ, med et mylder av overprisede turistfellerestauranter.

one day...
Ja visst lever byen opp til klisjeen, i overflod som i alle andre storbyer - egen erfaring fra tidligere besøk bekrefter dette. Samtidig har denne vakre byen masse herlige steder og opplevelser å by på - en hel del, i alle prisklasser.

Som navigeringshjelp til denne storbyen vil du finne noen personlige favoritter på mat- og vinfronten under.  Brasserie Thoumieux

Som navnet antyder, snakker vi brasseri her (neo-brasserie sådan), og ikke haute cuisine med sølvbestikk og hvite linduker. Diskret inngang, kun avslørt av den pent kledde mannen som åpner døren for deg. Innenfor venter noen kule art-deco lokaler som bringer assosiasjoner til både Orientekspressen og Titanic (bør dog gjøre oppmerksom på at jeg ikke har reist med noen av ovennevnte).

Maten og drikken som ble servert oss var upåklagelig - og prisnivået absolutt akseptabelt. Et glass av Louis Roederers standardchampagne til €10 er ingen ublu åpning på kvelden.

Meny kun på fransk (kvalitetstegn i seg selv..). Men hyggelige servitører med gode engelskkunnskaper hjelper en stakkars nordmann med begrenset franskvokabular vel i havn.

Kyllingterrine med persille- og linsesalat var perfekt åpning, etterfulgt av duebryst akkompagnert av stekt foie gras - cooked to perfection. Borddamens pizzasuffle (ikke så corny som det høres ut som) og et beist av et stykke klassisk entrecote med bearnaise, var også top notch. Grunnet plassmangel ble desserten skippet.

En rekke pent prisede viner fra Nord-Rhone frekventerer vinkartet, samt mye Burgund og annet klassisk snadder.

Brasseriet ligger i et stille område rett ved Les Invalides, i retning Eiffeltårnet. Populært sted blant både norske stjernekokker og stjernestylister.

Forhåndsreservasjon anbefales.


Willi's Wine Bar

dagens meny
En institusjon som åpnet dørene for første gang i 1980, og som har inspirert vinbarer flere steder.

Besøket for tre år siden er et av de mest minneverdige restaurantopplevelser jeg har hatt - så forventningene var store til gjenbesøket.

Full kræsj denne gangen derimot! Slapp, halvhjertet service - glemte brødet, glemte skjeen til suppa, glemte vannet og glemte vinen til hovedretten. Legg til foie gras med persillesalat saltet til det ugjenkjennelige, og overstekt lam og entrecote - mageplasket blir totalt. Utrolig sløvt. Basert på mitt første besøk er Willi's en soleklar anbefaling, men dette siste besøket var så off at jeg vil være forsiktig med anbefalingene...


Le 16 Tholoze

Rustikk og småhip bydelsbistro i Montmartre, tilbaketrukket i en bratt sidegate. Et smålivlig sted med mange stammiser, hvor menyene presenteres på ulike skoletavler. Fokuset er øko/biodynamisk, samt små mat- og vinprodusenter. Behagelig prisnivå - dette er value for money.


Også her har jeg hatt to besøk, og begge gangene har jeg gått ut døren fornøyd. Kanskje ikke stedet du reiser rundt hele byen for å besøke, men har du planer om en matbit i Montmartre-området er dette et bra valg!
"Spekefat" som forrett er et must.
 
Er du som meg, og elsker gå i vinbutikker - kan følgende anbefales.

Galeries Lafayette har en Bordeaux-avdeling som imponerer stort! Solid utvalg i både bredde og dybde. Et bra utvalg av eldre årganger, og gjerne 3-6 ulike nyere årganger av flere slott. Greie priser. Stor back catalogue av de fem store på vestsida, samt Petrus mm.

Fotografering et ikke spesielt populært i varehuset - og kan medføre et bestemt klapp på skulderen fra streng herremann i dress. Kvaliteten på spionbildet til høyre må sees i lys av dette...

 
Lavinia, ligger ikke så voldsomt langt unna Lafayette, i retning Concorde. De kan skilte med et meget stort utvalg franske fristelser, i alle prisklasser. Utover dette finnes det også en del bra utenlandske saker. Gode kjøp er fullt mulig, men ikke alt er billigere enn her hjemme. Lavinia har også en OK moderne bistro hvor du mot noen få € kan ta med flasken du kjøpte i butikken, og nyte den til lunchen.

La Derniere Goutte er en hyggelig vinhandel i St Germain-området. På langt nær så stor som de to foregående, men spennende sted med en hjelpsom og borderline eksentrisk eier, opprinnelig amerikansk, som tar godt hånd om kundene sine. Har også en del spennende modne saker lurt unna på "bakrommet".


- Posted using BlogPress from my iPhone
reisegods

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics