Kjøp boken min HER!

februar 13, 2011

Barolo & Risotto

Silvio Grasso Barolo l'Andre 2001

2001. Toppårgang i Barolo, og kanskje bare utfordret av 2004 som en av dette årtusenets store årganger.

Silvo Grasso Barolo l'Andre 2001; spontankjøp fra Piemonteslippet på Vikapolet i fjor høst, etter at de flaskene jeg egentlig skulle kjøpe seff var røska bort - so much for being 20 minutes late..

Fargemessig er vi på murstein, intensiteten er medium minus. Men la deg ikke lure av gjennomsiktigheten, for her er det en vin i stram givakt og strøken kropp, med tanniner nok til å lagre i flere år. 
God struktur som sagt - med en solid syre som spiller på lag med de godt integrerte tanninene. Tilbakeholden i nesen. Aromabilde preget av tobakk, nype, rips og et lite snev av blomster. Noe volatil kanskje, og stikker litt. Medium fylde. Absolutt drikkeklar, men tror noen år til vil la den vil utvikle seg videre et hakk eller to. Risotto akkompagnert av syltet sopp og andebryst var kveldens følgesvenn - slett ikke den dummeste kombinasjonen jeg har vært borti. 

Mulig den fortsatt er å finne på spesialpolet i Vika, vil i såfall gjøre et innhogg på ca 390,- i lommeboka. 

Produsent; Silvio Grasso.


Fun fact-spalten: Til sommeren er naboen Cascina del Monastero booket inn som base for ferietur i området. Viser seg at det er broren som eier det stedet. It's a small world.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics