Kjøp boken min HER!

mars 12, 2011

Burgundian beauty - or beast ?


Muzard Santenay Vieilles Vignes 2007
Beskjeden intensitet i nesen. Aroma av høstlig løv- og skogbunn kombineres med en svak rødbærsbonanza av jordbær, kirsebær og granateple. En aldri så liten sopp titter også vennlig frem. Hårspray i nærheten.

Syrlig intro i munnen, ingen bola bodybuilder å snakke om her - snarere slank og reservert. De røde bærene kommer igjen i munnen, og smaken munner ut med et svakt mineralsk preg med en liten bitter, men god snert. Litt "grov" dog?


Om enn ikke det aller mest spennende jeg har smakt, så vokser vinen på deg etterhvert - slik som Pinot Noir (fra Burgund spesielt) gjerne gjør. Lagringsmessig kan jeg vanskelig se for meg at den vil bli bedre med så mange år på baken, men de sekundære og tertiære aromaene vil nok bli mer fremtredende på bekostning av frukten.

Sto seg godt mot svinefilet med sennep- og karsesaus. Vil fint matche et utall kyllingretter, gjerne med sopp. Eller hvorfor ikke hvit fisk?

Vinmonopolet må du ut med 205,- for denne. Det er ikke kjempebillig, og det blir nok neppe gjenkjøp. Prøv da heller den billige lillesøstra. Du slipper unna med 50 spenn mindre - og en vel så hyggelig vinopplevelse, ja kanskje til og med en artigere en. Den kan anbefales.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics