Kjøp boken min HER!

mars 13, 2011

Lykke i Piemonte

Fenocchio Terraverga Langhe Rosso 2009
Klaus Hagerup, mannen bak de fornøyelige reiseskildringene i maten- og vinens tegn til henholdsvis Toscana (Svarte haner og ville griser) og Piemonte (Lykke i Piemonte) har sammen med den velrenommerte vinprodusenten Alberto Fenocchio 'forsket frem' dagens utvalgte vin.

Mursteinsrød farge, med lav intensitet/gjennomsiktig. Artig nese som kombinerer Pelavergaens krydrete og pepperaktige aroma med roser og touch av tobakk fra Nebbioloen. Noe kirsebær og bringebær har det også blitt plass til.

I munnen kjenner vi at Pelavergaens livlige aromaer holdes i sjakk av oppstrammende tanniner og struktur fra Nebbioloen. De 15% av Barbera som også er blandet inn, er kanskje ikke like fremtredende aromamessig. Fin struktur, saftig med god syre og tanniner som tørrer litt. Mineralsk hale. Godt dette.


Tåler fint et par år, men ingen vits å la den ligge - best i ungdommen.

Anvendelig vin til en rekke enkle italienske retter, som pasta, pizza, risotto og antipasti. Gode pølser m/linser ser jeg for meg er en fin match.

I Vinmonopolets bestillingsutvalg får du denne til 145,-. Det er den verdt.

Link til produsenten; Giacomo Fenocchio. Bra produsent som har en rekke viner i polets utvalg.

1 kommentar:

Henning sa...

Takk for notat. Den har ligget i vinskapet som en av vinene som må prøves. Kanskje i kveld til til hjemmelaget lasagne..

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics