Kjøp boken min HER!

mars 23, 2011

Sikkerstikk fra Crozes-Hermitage

Guigal Crozes-Hermitage 2006
Kommer ikke ut av glasset og knaller deg i nesen denne, men leverer klassiske toner av bringebær, litt pepper og en dæsj sursøt kirsebær i bakgrunnen. Hint av eik.

Sursøtt anslag, bringebærene dominerer innledningsvis, men halen ender ut med en fin lett bitter snert. Det er en helt fin Crozes Hermitage, kanskje ikke det mest spennende du får fra området - men absolutt et sikkerstikk i en appellasjon hvor kvaliteten varierer voldsomt. Litt varm frukt, saftig og myk. Avslepne tanniner, harmonisk. God.

De snart fem årene har nok slipt vekk noe av den rå fruktigheten man ofte får fra denne kanten av landet, spesielt de yngre eksemplarene.

Fargemessig er vi på lilla, intensitetmessig rett under middels. Bred vandig kant med pinkish tone.

Svært god innsats som følgesvenn til assorterte pølser fra Strøm-Larsen. Anvendelig sak som vil gå fint til både vilt, lam og fugl - men kanskje ikke til din barskeste oppskrift på entrecote. 

Guigal er forøvrig en av de aller største aktørene i Nord-Rhone, pålitelig kvalitet.

Vinmonopolet må du ta opp en 200-lapp fra portemonéen for denne flaska. Da får du seks kroner tilbake. Er du lur, kjøper du den heller til 115,- på Gardermoen - vi snakker godt kjøp.

2 kommentarer:

Eivind A. sa...

Kjørte en flaske 06 til entrcôte i går. Fungerte utmerket! Dog ikke til den strammeste oppskriften. Overraskende hyggelig bekjentskap denne - spesielt etter en kraftig luftetur. Absolutt mer enn forventet!

Gunnar sa...

Flott å høre at matchingen med entrecôte funket! Er ikke ueffen denne:)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics