Kjøp boken min HER!

mars 16, 2011

Gledelig gjensyn!

Macon-Milly-Lamartine Clos du Four '08
En personlig favoritt, første date på Willi's Wine Bar (Paris) i februar 2008. Opplevelsen medførte endeløs tråling av alle vinbutikkene jeg kom over i Paris, inntil jeg endelig fant et par flasker hos Au Verger de la Madeleine.

Da det i fjor sommer viste seg at Solsiden på Akershusstranden hadde denne på sitt vinkart, var lykken fullkommen. Dessverre er den ikke å finne på polet.


På nylig reise til Paris var den dessverre ute av sortimentet hos nevnte butikk, men heldigvis hadde delikatessebutikken Hediard ett enkelt eksemplar igjen i sitt utvalg. Lykke.

Hva smaker den da? Jo, her er det masse godsaker. Hedonistisk fremtoning, og fjernt fra den man finner f.eks. i Chablis noe lengre nord i Burgund. Relativt intens duft av mineraler (våt stein), gule plommer, modne sitroner, ingefær, smørpopcorn, røyk, honning og vanilje.

Knallfin syre som følger hele smakskurven, herlig waxy og småfet munnfølelse og kropp. I munnen leveres både sitrus, ingefær og strøken mineralitet - inntyllet i en lett tropisk touch. Herregud så godt!

Fruktintensitet nok til å lagre flere år, hvis du mot formodning klarer la den ligge i fred..

Matcher et uttall fiskeretter - både hvit og rød fisk med smørsauser eller annet punchy tilbehør. Kropp og intensitet nok til hvitt kjøtt også.

Vinen vil koste deg ca €22, samt noen potensielle gnagsår i letingen over hele Paris - denne cuveen er ikke så enkel å få tak i!

PS! Skal du til London er det mulig å få tak i den hos Berry Bros & Rudd, da til £23.00.

PS2! Mer om det siste besøket på Willi's Wine Bar finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics