Kjøp boken min HER!

februar 23, 2012

Sør-Afrikansk Chardonnay. Fra øverste hylle.


Hamilton Russell Vineyards. En pioner innen vindyrking i det kjølige klimaet ved Walker Bay, ca halvannen times kjøring øst for Cape Town. Et område tidligere mest kjent for hvithai og knølhvaler, nå kanskje det mest spennende vinområdet i Sør-Afrika.

Hamilton Russell lager kun to viner, en Chardonnay og en Pinot Noir. Og i dag er det den hvite det gjelder - i 2009-årgangen.

Den trekkes stadig frem som noe av det beste av Chardonnay fra Sør-Afrika, både innenlands og i utenlandsk presse. 2009'ern fremviser en intens skinnende farge, et sted midt mellom gull og strågult. På duft åpner det med eik, og ikke så rent lite av sorten. Karamell og hasselnøtt er mest fremtredende, dog er det gjort plass til et hint ingefær også.

Gledelig nok hever det seg betraktelig på smak. Flott friskhet i innledningen, og denne høye friskheten vedvarer hele veien til langt ut i halen. I midtparten er det fin kremete munnfølelse og vekt av det sexylubne slaget. Aromabildet peker mot sitroner snarere enn moden tropisk frukt. Delikat og balansert med sine moderate 13% alkohol. Ville vært artig å smyget inn i en blindings mot hvite burgundere i samme prisklasse. Meget god vin. 90/100 poeng.

Matfølge: Fisk og skalldyr, tåler litt kraftig tilbehør.

Holder seg akkurat under 300-grensa på polet. Verdt prisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics