Kjøp boken min HER!

februar 03, 2012

Benchmark Pinotage

Kanonkop Pinotage 2009


Sør-Afrika temaet fortsetter denne uken. Dagens vin kommer fra en av mine absolutte favorittprodusenter i landet, og Kanonkop har en lang historie i produksjon av høykvalitets viner. Nærmere bestemt fire generasjoner i den gode smaks tjeneste. 

I glasset i dag finner vi en vin laget på den ofte utskjelte druen Pinotage, Sør-Afrikas egen krysning som ble dyrket fram av Abraham Izak Perold ved Stellenbosch University i 1925. I de rette hendene derimot, er Pinotage riktig så deilige saker.

På farge er den tett og dyp, i skjæringspunktet mellom rubinrød og lilla. Det er fortsatt en ung vin dette, det merker vi også på nesen som nå i stor grad handler om frukt og fat. Modne mørke bær dominerer. Vi finner også et preg av skogbrann og støvete marshmallows.

God friskhet på smak, med en sursøt fruktighet som er noe mer rødlig i tonene enn hva nesen indikerer. Midtveis dreier fruktigheten i en mørkere og mer søtlig retning. Modne tanniner danner ryggrad. Balansert og sømløs, med en god fruktkonsentrasjon som leder ut i en lang hale.

Drikkeklar i sin ungdom, men vil utvikle seg videre i spennende retning de nærmeste ti årene. Kanonkop er forøvrig kjent for lagringsdyktige viner, både deres Pinotage, men også Cabernet Sauvignon og Paul Sauer (blend av Bordeauxdruer).

I ung alder flott til grillet rødt kjøtt eller sesongens kraftige gryter. Masse frukt her, så tåler fint litt kryddertrykk i maten. Vi er i den absolutte toppklassen når det gjelder Pinotage, dog har jeg smakt hvassere årganger tidligere. 91/100 poeng på nåværende stadium.

Link til produsenten: Kanonkop.
Du finner den på polet til 259,90. Det er ikke ueffent!

PS! Ikke den første vinen fra Kanonkop jeg skriver om på bloggen. Dette søket forteller hvordan jeg i fjor opplevde deres Cabernet Sauvignon, både i relativt ung og i godt moden alder.


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics