Kjøp boken min HER!

februar 21, 2012

Hedonistisk nytelse - Elio Altare La Villa 2007

Elio Altare La Villa 2007
Langhe Rosso, Piemonte (Italia)


Scorer høyt hos ypperstepresten over there, og herr Parker drysset likesågodt 95 poeng over denne vinen.

Tett rubinrød på farge, og legger igjen en tett film på glasset. Fatpreget dominerer nesen. Lakris, kaffe og neglelakkfjerner ligger nærmest som en burka over tonene av syrlige kirsebær, tørket frukt og et svakt hint av kamfer.

På smak er det fatet som dominerer. Tettpakket og fyldig er den, med moden underliggende frukt. Mye å lagre på her i gården altså. Høy kvalitet, men ungt og uforløst. Behøver noen år for å slipe vekk noe av det dominerende fatpreget. 88 poeng fra meg.

Forøvrig laget på 60% Barbera og 40% Nebbiolo. Vinen kan på mange måter beskrives som en Pimp your Barbera. Tett og ekstrahert, og høy alkohol - leder nærmest tankene mot Amarone. Matmessig er det nok rødt kjøtt som er beste følgesvenn, gjerne av det rustikke slaget.

Elio Altares viner er svært ettertraktet, og de fleste produseres i nokså lite kvantum. Prisene blir deretter, på polet må du derfor ut med ikke mindre enn 698,90 for denne. Det kan argumenteres at markedsprisen i dette tilfelet er hinisides value for money. (€60 må du ut med om du kjøper direkte fra kjelleren)

Jeg besøkte produsenten sommeren 2011, en meget hyggelig opplevelse. Les mer om det her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics