Kjøp boken min HER!

februar 01, 2012

Stille tilbudsmåned på polet

arkivfoto: Bodegas El Fabulista. Laguardia, Rioja

Etter noen heftige måneder med en rekke viner nedsatt tildels kraftig i pris, viser februar seg å være kanskje den mest beskjedne det siste året. Totalt 40 varelinjer er satt ned i pris, men det er langt mellom kuppene. To viner fremstår for meg som gode kjøp, henholdsvis en hvit og en rød.

HVITVIN
Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2008, er en tysker med et navn så langt at en nesten må trekke pusten etter å ha uttalt det. Men hva gjør vel det så lenge Molitor lager gode viner, og nå har fått en av disse nedsatt med 45,- kroner i pris (-25%). 135,- kroner som den nå koster, lar seg absolutt høre. Jeg har god erfaring med flere av produsentens viner, blant annet fra besøk i 2008. 91 poeng i DN (mai 2011) og skussmål som "konsentrasjon og lengde uten sidestykke" skal man ikke kimse av.

RØDVIN
Vavasour Pinot Noir 2008 kommer fra andre sida, nærmere bestemt New Zealand. Nedsatt med 35,- kroner (19%) til 149,90. Jevnt over gode scorer hos både aperitif.no (86 poeng) og DN (88 poeng) for ca ett år siden, antyder at denne kan være verdt å se nærmere på.

I tillegg til disse to, var ytterligere fire viner nedsatt med mer enn 30 kroner. Dog har verken Louis Sipp eller Laroze de Drouhin gjort varig inntrykk på vinskribenter i inn- og utland etter det jeg har klart å finne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics