Kjøp boken min HER!

februar 16, 2012

Produttori del Barbaresco 2007

Barbaresco Produttori del Barbaresco 2007


Dagens vin er hentet fra kanskje verdens mest anerkjente kooperativ, Produttori del Barbaresco. Herfra gjester i kveld faktisk Aldo Vacca (direktøren), Oslo og DNvinklubb. Hele utvalget av enkeltvinmarksviner fra 2007-årgangen har han tatt med seg for smaking. Verdt å få med seg!

I mitt glass i dag befinner derimot "standardvinen" seg:

Mursteinsrød på farge, oransje ut mot kantene. Lav intensitet og det er "lett" å lese avisa gjennom denne. Nesen byr på roser, moden frukt og snev av klor. stikker litt innledningsvis, med dette forsvinner etter en stund i glasset.

Balansert på smak. Tørkede blomster dominerer aromamessig, fin fruktkjerne. Den høye syren dominerer halen. Tiltalende, og bra laget, men ikke av de mest mangefasetterte og spennende. Fortsatt ung dog, så ikke umulig den bygger på seg litt. En time på karaffel var kanskje litt snaut, lufting anbefales. 85/100 poeng.

I og for seg drikkeklar, men jeg velger å la neste flaske ligge noen år til. Matfølge: Sopprisotto er ikke dumt. Storfe og lam duger også.

I basisutvalget, så du finner den i de aller fleste polbutikkene. Til 234,90 er det et helt greit nebbiolo-kjøp.

2 kommentarer:

Kjetil Finsrud sa...

Dette er en favoritt hjemme hos meg! 1996 og 2001 drikker bra nå. Helt klart nødvendig med luft på fersk PdB. Og suverent til lammeretter. Gleder meg også til i kveld!

Gunnar sa...

Jeg misser dessverre kveldens utmerkede mulighet for å smake hele denne rekka av godbiter :(

Enjoy !

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics