Kjøp boken min HER!

mars 30, 2012

Argentinske nyheter

Som kjent for mange var Argentina fokusområdet på polets nyhetsslipp første lørdag i mars. Min vurdering av fem av disse finner du under. I tillegg har jeg også tatt med en gammel traver fra basislisten. Rødviner hele bunten.


The one who made the day:

Rio Negro
200,50
Spennende nese byr på parfymert frukt, urter og balsam. Elegant og harmonisk, krydrete frukt munner ut i en fast tørr finish, bra lengde. Tåler noen år i kjelleren, og passer til det meste av røde kjøttstykker. En glassklar vinner i dette heatet. (87/100)

Honorable mention:

Mendoza
143,90
Tiltalende nese byr på en overflod av mørke bær, og hint av mokka. Søtlig anslag, god intensitet og tanniner utstyrt med tilstrekkelige tagger til å gripe tak i entrecoten. Mangler noe friskhet for å hamle opp med den sødmefulle frukten. Drikk alene eller til krydrete kjøttgryter. (81/100)

The others:

99,90
Lillarød. Relativt behersket på duft, mørke bær dominerer. Fruktig med medium fylde, noe lær. Henger greit sammen og føles noe mer kjøttfull enn kartongversjonen. OK billigvin til grillfesten dette. (79/100)

Mendoza
379,80 (3L)
Lillarød på farge. Svakt krydrete nese, ung frukt, noe innestengt. På smak er det solbær av det litt umodne slaget, preg av urter. Enkel og saftig, grei syre. Til lettere retter, eller alene. Fairtrade. (76/100)

385,- (3L)
Lillarød. Litt rufsete nese som byr på fruktkompott av mørke bær, samt hint av mokka. På smak ung mørk fruktighet med OK struktur, litt vassen kanskje sammenliknet med flaska. "Rå" finish som gir assosiasjoner til å tygge på et lærbelte. (76/100)

99,90
Mendoza
En gammel storselger på polet dette. Lilla på farge. Intens fruktig nese, solbær, bjørnebær og sjokolade. Søtt anslag, med ung frukt gjennom hele smakskurven. Grei fylde, men det føles veldig søtt og slapt. Noe grønn og bitter finish. Ikke spesielt imponerende. (74/100)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics