Kjøp boken min HER!

mars 26, 2012

Tre på boks

Sverger du til pappvin i påsken? I såfall, her er tre fersktappede nyheter på polet som kan passe i den anledning. To røde argentinere fra Vinmonopolets fokusområde i mars, samt en hvit fra bestillingsutvalget.

RØDT
Mendoza, Argentina
379,80 (3L)
Lillarød på farge. Svakt krydrete nese, ung frukt, noe innestengt. På smak er det solbær av det litt umodne slaget, preg av urter. Enkel og saftig, grei syre. Til lettere retter, eller alene. Fairtrade-vin som finnes i omtrent alle butikker. (76/100)

Argentina
385,- (3L)
Lillarød. Litt rufsete nese som byr på fruktkompott av mørke bær, samt hint av mokka. På smak ung mørk fruktighet med OK struktur, litt vassen kanskje sammenliknet med flaska. "Rå" finish som gir assosiasjoner til å tygge på et lærbelte. I de fleste butikker. (76/100)

HVITT
Nahe, Tyskland
239,90 (2L)
Lys strågul. Nesen dominert av pære, noe melon og aprikos også. Fruktdrevet smak av pære og tropisk frukt. Relativt sødmefull for en tørr vin, men god syre gjør at det føles friskt. Enkel vin som ikke setter jorda i flammer, men så er ikke det jobben til boksviner heller. Quaffable som man sier det i engelskspråklige land. Passer til solbriller og fine vårdager på terrassen. (77/100)
PS! Bor du i Harstad så kan jeg opplyse om at de har 24stk i hyllene der (24.mars), andre må foreløpig nøye seg med å bestille på nettet eller i lokalbutikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics