Kjøp boken min HER!

mars 04, 2012

Boblende nyheter i mars


Jeg har kikket nærmere på tre musserende nykommere fra polets nyhetsslipp i går. Av disse er en fra fokusområdet Argentina (basislisten). De to andre er hentet fra bestillingsutvalget (BU). Nær sagt som vanlig finner vi vinneren i nettopp BU...

139,90 (BU)
Sør-Afrika
Lakserosa bobler fra en av sørafrikas beste produsenter av musserende vin. Beskjeden nese, med tiltalende fruktig aroma av bringebær og jordbær. Noe lakris dukker også opp etter noen minutter i glasset. Moden fruktighet på smak, har sjarm og er mer "uformell" i stilen enn den hvite varianten fra samme vinhus. Fast finish med toner av grapefrukt. Livlig mousse. Passer til: terrassen, 17.mai, koldtbord/tapas, og hold deg fast, pizza faktisk. Laget på tradisjonell metode fra de klassiske druene Chardonnay (60%) og Pinot Noir (40%). Anbefales, 82/100 poeng.

155,- (BU)
Marlborough, New Zealand
Gulgrønn farge. Laget på "brusmetoden", det vil si tilsettes kullsyre når den tappes på flaske. Intens duft, med tydelig drueavtrykk - pasjonsfrukt, stikkelsbær og hint av grapefrukt. Aromatisk og god friskhet. Tørr og grei lengde, men ikke supercrisp. Konkurrerer nok mer mot cider enn Champagne. Spørs da om prisen blir i høyeste laget? Det er litt uvant å drikke "Sauvignon Blanc brus", men dette duger nok helt fint på terrassen i det nydelige sommerværet vi får i år. 78/100 poeng.

99,90 (Basis)
Mendoza, Argentina
Strågul farge. Tutti frutti-duft, hvor banan også er tilstede. Kremete mousse, noe sødmefull, men holder seg innafor. Første- og andregangs gjæring på tank er både billigere enn tradisjonell metode, og gjør også at vinen spiller mer på fruktighet enn dybde. Chardonnay (60%), Chenin Blanc (30%) og Pinot Noir (10%) har gått inn i druemiksen. Ingen matvin, mer en sommerlig aperitif. Billig og enkel. 76/100 poeng.


2 kommentarer:

Lekkermunn sa...

Jeg syntes det er flott at du også har begynt å spå sommerværet. Vi krysser fingrene for en strålende sommer med Sauvignon Blanc.

Anonym sa...

En kan bare begynne å gleder seg til sommeren når en leser dette. Har lagt til i min ønskeliste på Vinmonopolets liste. Tone S

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics