Kjøp boken min HER!

april 27, 2012

Duellen: Brunello vs. Toscana IGT (og en kalvekotelett)

På fredager er en tur innom slakterforretningen Strøm-Larsen nærmest obligatorisk. Forrige gang forlot jeg med et par solide stykker t-bone av kalv, og slike gode råvarer krever godt drikkefølge. Som seg hør og bør fikk et par toscanere sjansen til å vise seg frem.

Altesino Brunello di Montalcino 2005 representerte det tradisjonelle uttrykket. Mursteinsrød farge med bred vandig kant. Nesen byr på tørket frukt, svakt kaffepreg, krydder og treverk. I munnen handler det mer om jordsmonn enn festlig fruktighet. Fløyelsmyk intro, dog munner den ut i stram fin hale. Strukturert matvin som "bygger på seg" i glasset.

Passende partner til de fleste kjøttstykker av storfe, småfe og lam. La deg ikke lure av at etiketten ser noe billig og usexy ut, dette er en flott Brunello. Kostet 288,- for et år siden, nå er det 345,- som gjelder. Drøy økning. (89/100)

Villa Antinori 2008 er en "supertoscaner" i budsjettklassen. Lillarød farge, bred kjerne. Reservert de første minuttene, deretter innleder det med støvete jordlig duft, etterfulgt av en troika av moreller, krydder og treverk. Flott strukturert på smak, harmonisk med spicy fruktighet. Tiltalende og smaksrik finish.

Anvendelig vin med et moderne tilsnitt, 55% Sangiovese har fått følge av Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Gode pølser, rødt kjøtt og gryter er følgesvenner å stole på. Du finner den i basisutvalget til 169,90 - godt kjøp. (87/100)

Produsenter:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics