Kjøp boken min HER!

april 22, 2012

Beste Barolo 2006. (i følge Decanter)

Barolo San Pietro 2006


Selveste vinneren da Decanters panel i augustnummeret (2011) presenterte resultatet av sin smaking av 2006-årgangen i Barolo. Et par flasker ble derfor behørig kjøpt inn, og i påsken var tiden inne for å avlegge den første flasken et besøk.

Etter fem timer i karaffel byr den på klassisk nese av roseblader, mandel, hasselnøtt og hint av mentol. Svakt, svakt drag av dyrepels. Unge og utadvendte tanniner griper tak i gommene umiddelbart, men de er ikke sinte på noe vis. God fruktighet av sursøte kirsebær. Balansert, med god lengde. Godt laget Barolo, men savner kanskje wow-faktoren.

Neste flaske skal få ligge noen små år før jeg besøker den igjen. (88/100)

Fra unge vinstokker, faktisk kun ni år gamle. Monforte d'Alba kjennetegnes ofte av baroloer som er mørkere i uttrykket, strammere og barskere enn gjengs fra f.eks. La Morra og Barolo by. Denne er imidlertid langt på vei unntaket som bekrefter regelen. Moderne vinifiering (pumpover og 18 dagers fermentering) kombinert med klassisk fatlagring (26 måneder på botte).

Nå er det den snillere og mer tilgjengelige årgangen 2007 som du finner i polhyllene. 309,- er ingen ublu pris. Prøv den til storviltretter eller annet rødt kjøtt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics