Det var ikke voldsomme forventningene jeg hadde til at denne flaska fortsatt var i live. Likevel var prisen på kun $19.99 så langt under markedspris at jeg bare måtte kjøpe med en flaske. Åstedet var Warehouse Wines and Spirits i New York, en vinbutikk som kan gi inntrykk av å være av det lett lurvete slaget. Gleden var derfor stor da det viste seg at vinen sang toner som et og annet fransk chateau kan være misunnelig av.
I glasset røper den ikke umiddelbart alderen med sin rubinrøde farge av medium intensitet. På duft straks mer utviklet, med svake toner av kirsebær og modne solbær. Fatpreget er nesten visket bort, men bidrar med fin kompleksitet.
I munnen blir det enda mer tydelig at vinen har kommet langt i sin utvikling. Tanninene er nokså avslipte, og den fremstår som elegant og med god friskhet (kun 13,7% alkohol). Lekkert midtparti, harmonisk og god frukt fortsatt. Den er nok litt over toppen, fruktkonsentrasjonen er ikke helt tilstede til å matche friskheten som dominerer halen. Om dette skyldes uoptimal lagring i butikken kan dog ikke utelukkes.
Virkelig matvennlig, og innertier til biff eller tradisjonelt lammelår. (87/100)
Årgangen karakteriseres som austere av amerikanske Wine Spectator, mens britiske Berry Bros & Rudd lovpriser den. I tillegg regnes produsenten også som en leverandør av klassiske viner, elegant i stilen. Kanskje derfor den nyeste årgangen ikke selger for mer enn $ 70.00 på hjemmemarkedet?
Link til produsenten Mayacamas Vineyards. Tradisjonsrik og low key som få, og en av deltakerne i berømte Judgement of Paris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar