Kjøp boken min HER!

juli 10, 2012

Pinot Noir. Jorda rundt.


Jeg har nylig reist jorda rundt. Reisen var i glasset riktignok, og de fire stoppestedene dreide seg alle om druen pinot noir. Denne oversjøiske reisen foregikk på turistklasse, men i det ene tilfellet fikk jeg svingt innom noe som minnet mye om første klasse. Moro.

Yarra Valley (Australia), Australia
186,90
Rubinrød kjerne, mursteinsrød i kantene. Sjenert på duft innledningsvis, her skulle det ikke røpes for mye. Men alle blir varm i trøya etterhvert, også denne - med spennende aroma preget av vått løv/skogbunn, nokså kjølig fruktighet og søtlige fattoner. Delikat og utviklet på smak, her handler det ikke om intensitet og varm fruktighet. Nix. Mykhet og elegant silkeaktig tekstur derimot.

Lavt priset, og tåler fint et år eller to til i kjelleren. Matfølge: Elegansen inviterer inn elegante retter med hvit fisk og lyst kjøtt. Men takler også litt rikere kjøtt som and. (87p)

Limari Valley, Chile
149,-
Chilener i ny årgang på polet, og etterfølger en 2010-er som leverte varene for ca et år siden. Og det gjør også den lillafargede utgaven. Nesen byr på deilig potpurri av kanel, jordbær, kirsebær, fat, bacon og støv. Smaken handler i all hovedsak om smålubben fruktighet, hvor røde bær-brigaden tar ansvaret. Pent integrert fat, og saftig friskhet. Matfølge: Lyst kjøtt, tåler litt krydder. (85p)

Marlborough, New Zealand
130,90
Rubinrød med stor grad av gjennomsiktighet. Artig duft som først leder tankene mot svett ost og fyrstikk. Usexy kanskje, men etterhvert skifter det over mot kardemomme, sursøt frukt, hasselnøtter og skogbunn - med et svakt slør av røyk i kulissene. Mer sexy det ja. Konsentrert frukt på smak med et fyldig midtparti tettpakket av deilige modne jordbær. God lengde. Sjarmør som absolutt forsvarer prisen. (85p)

Casablanca, Chile
109,90
Intens duft av varm og moden frukt, type markjordbær. Lett røkt torv byr seg også frem. Tung sødmefull frukt også på smak, det handler om modne bær. Litt kantete og klumpete, med noe brent finish. Pinot noir til backpacker-pris. Matfølge: Alene. Den relativt sødmefulle bærfrukten står seg også til litt grovere retter av lyst kjøtt, gjerne av det smaksrike slaget fra grillen. (78p)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics