Kjøp boken min HER!

juli 29, 2012

Langhe Nebbiolo 2011. Nydelig!


Er den rekordtidlige årgangen 2011 som skapt for å lage Langhe Nebbiolo proppfull av forførende frukt? Jeg lar meg i hvert fall imponere av de eksemplarene som nå er ute i markedet. Uten noen som helst fatpåvirkning, med et nydelig klokkeklart fruktuttrykk som resultat.

Og rundt omkring i kjellerne til produsentene ligger fortsatt "baby-baroloene", de mer påkostede versjonene som får seg en runde innom fatene. Ikke umulig at disse etterhvert bekrefter inntrykket av en lekker årgang. To favoritter fra nylig reise i Piemonte er:

Ettore Germano Langhe Nebbiolo 2011
Klar og vibrerende fruktighet på duft. Kjøttfull fruktighet på smak. Samtidig transparent, saftig og med myke, modne tanniner. Særdeles forførende.
Foreløpig er det 2010-årgangen du finner på polet (195:-).

Elio Grasso Langhe Nebbiolo Gavarini 2011
Lukket på duft, så den behøver 15 minutter i glasset før du stikker nesa ned i godsakene. Eventuelt gi den en time eller to i karaffelen - da vil nesen din masseres av herlig mørk fruktighet, kjølige kirsebær og moreller. Kjølig mørk frukt også på smak. Tanninene kan beskrives som "stram-lubben".

I følge innsideinformasjon vil denne vise seg enda bedre fram om 6-12 måneders tid.
(ikke på polet dessverre, men øvrig utvalg av Elio Grassos flotte viner finner du her)

Perfekte "restaurantviner" til pasta, pizza eller lette kjøttretter.

PS! Glem ikke at G.D.Vajra også lager flott Langhe Nebbiolo. På polet er det fortsatt 2010-som er i hyllene. Lekker vin til 190:-.


- Posted using BlogPress from my iPad


2 kommentarer:

Henning sa...

Takk for tips! Mye god langhe nebbiolo der ute. To av mine favoritter er Vietti sin Perbacco og Sottimano. Svært bra og mye vin for pengene. Også har vi jo Nebbio fra Tenuta il Sogno:-) bra vin.

Gunnar sa...

Vietti lager flotte viner, har dog ikke smakt LN-ene. Takk for tipset!

Nebbio fra Tenuta'n er også uprøvd - skjerpings på meg..

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics