Kjøp boken min HER!

juli 12, 2012

Lekre viner i ny årgang!


Fem flotte viner som i disse dager skifter årgang i polhyllene.

Når Ola Nordmann skal flotte seg på hvitvinsfronten er det gjerne Chablis som gjelder.. Her er derfor to stykker av nettopp den sorten, begge signert Jean-Marc Brocard. Og det med en prislapp som ikke burde skremme vannet av noen.

155,-
Økologisk dyrkede druer (ikke sertifisert). Rent og presist avtrykk med lekre havtoner og tiltalende fruktighet. Har kun sett innsiden av ståltanker på sin vei frem til flasken. Langt på vei et røverkjøp. I basislista til og med.

229,90
Biodynamisk dyrkede druer fra vinmark som grenser til grand cru-marken Preuses. Klokkeklar og mineralsk med lett og elegant floralt tilsnitt. Høy friskhet. Høy klasse. Verdt å få med seg. I basislista den også.

En tysk 2010-riesling som ikke river opp gummene med penetrerende syre er Schäfer-Fröhlich Nahe Riesling Trocken. 2009 er nok mer umiddelbart sjarmerende og med et rundere og mer tropisk uttrykk. Denne fra 2010 er den oppstrammede og elegante oppfølgeren, med fruktkonsentrasjon nok til å balansere syrefriskheten. Koster ikke mer enn 169,90 der du oftest kjøper vin. Godt kjøp.

"Rosevin med hår på brøstet" høres i utgangspunktet ut som den perfekte motsigelse. Men dette er faktisk en vin som er nærliggende å beskrives nettopp slik. Ikke la deg lure av at Librandi Ciro Rosato 2011 lokker med innsmigrende høyaromatisk duft. Finishen gir nemlig fra seg et sjeldent matvennlig tanninbitt. For "viderekomne". Laget på druen gaglioppo. Sympatisk priset (130,-).

Talenti lager lekker Brunello, og deres Rosso di Montalcino er også av ypperste klasse. 2010-årgangen har vært innom fat et halvt års tid og leverer en ren flott duft av syrlige kirsebær og urter. Strukturert følgesvenn til for eksempel kalvekoteletten. Høyere priset (210,-) enn gjennomsnittet kanskje, men kvalitet koster. Dette er bra saker!- alle viner smakt på nyhetssmaking hos importøren Moestue Grape Selections

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics